KIZKALESİ YEREL MEDYA ÖDÜLLERİNE HATAY DAMGASI

Mersin’in Erdemli İlçesi’ne bağlı Kızkalesi’nde Erdemli Belediyesi tarafından ilk kez 9-10 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlenen 2 günlük Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri, program dahilin de yapılan çalıştay ve yarışmaların ardından etkinlik sonunda gerçekleştirilen Gala Yemeği ve Ödül Töreni programıyla sona erdi.
Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri, büyük bir ilgi ve katılımla gerçekleşti.
Mersin’in Erdemli İlçesi Kızkalesi’nin tanıtılmasıyla ilgili Hatay, Adana, Osmaniye ve Mersin İllerinde aktif olan gazete muhabirlerine yönelik programın yer aldığı Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri etkinliğine Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, MKÜ İletişim Fakültesi, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri, Bengütürk TV Haber Programı sunucusu Murat İde, Hatay, Adana, Osmaniye ve Mersin illerinden gelen gazeteciler katılım gösterdi.ödül töreni (3)GAZETECİLER MESLEKİ SORUNLARI TARTIŞTILAR
Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri etkinliğinin ilk gününde Kilikya Otel’de düzenlenen Yerel Basının Sorunları ile ilgili çalıştay programında Öğretim Üyesi elemanlarıyla yapılan karşılıklı soru ve cevaplarla yerel basının sorunlarına değinilerek çözüm üretilmeye çalışıldı. Karşılıklı olarak gazetecilerin sorularına yanıt vermeye çalışan öğretim üyesi elemanları, yerel basın sorunları hakkında akademik ve bilimsel olarak sorulan soruları cevapladılar.
ERDEMLİ İLÇESİ, TÜRKİYE’NİN EN GÜVENİLİR İLÇELERİNDEN BİRİDİR
Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri etkinliğinin ikinci ve son günü sabah gerçekleştirilen program toplantısına Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu katılım göstererek Hatay, Adana ve Osmaniye’den gelen gazetecilerle tanıştı. Toplantıya katılan gazetecilere hitaben bir konuşma gerçekleştiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu; “2009 yılında göreve başladığımız andan itibaren Erdemli İlçemizi güzelleştirmenin, altyapı sorununu çözmenin, ulaşım ve trafik sorununu çözmenin gayreti içerisinde olduk. Erdemli İlçemiz şuan itibariyle Türkiye’nin en başarılı ve en güvenilir ilçelerinden bir tanesidir. Yeni yasayla birlikte Mersin’in en çok büyüyen belediyesi haline geldik. Mersin’in toplamda kapanan 40 belde belediyesinden 10 tanesi Erdemli’ye bağlandı. Bunlarla birlikte Erdemli’de yaşayan her vatandaşımıza hak ettiği hizmeti elimizden geldiğince götürmeye çalışacağız. Bu konuda başarılı çalışmalarından ötürü tüm Erdemli Belediyesi personeline teşekkür ediyorum. Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri etkinliğine katılarak bizleri şehir dışından gelerek onurlandıran Hatay, Osmaniye, Adana ve Mersin’den gelen tüm gazetecilere ilçemize hoşgeldiniz diyor, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.” diye konuştu.
HGC BAŞKANI YETİŞEN’DEN BAŞKAN TOLLU’YA ANI TABAĞI
Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri kapsamında Kilikya Otel’de düzenlenen toplantıda Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya gazetecileri Erdemli’de ağırlamasından dolayı Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ni simgeleyen anı tabağı ve bayrak flamasını hediye etti.
HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN SAYGI DURUŞU YAPILDI
Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri etkinliğinin akşam programında ise Hatay, Osmaniye, Adana ve Mersin’den giden gazetecilere yönelik ödül töreni programı gerçekleştirildi. Ödül töreni programının sunuculuğunu gerçekleştiren Erdemli Belediyesi Basın Yayın Müdürü Adem Arslan programa başlamadan önce, tüm şehitlerimiz için ve önceki günlerde Ankara’da gerçekleştirilen bombalı katliam nedeniyle hayatlarını kaybeden vatandaşlar için davetlileri 1 dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programı başlattı.ÇALIŞTAY (2)TÜRK MİLLETİ BU SIKINTILARI AŞACAKTIR
Ödül töreni programında bir konuşma gerçekleştiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Bayramın gelmesiyle birlikte yaşadığımız coşkuyu Ekim Ayı içerisinde de yaşamaya devam ediyoruz. Tüm misafirlerimizi Erdemli İlçemizde ağırlamanın ve soframızı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fakat ne acıdır ki bugün ülkemiz için kara bir gün. Yüzlerce vatandaşımız hainler tarafından katledildi. Terörün her türlüsünü ve nereden gelirse gelsin, kim adına yapılıyorsa yapılsın, bunu yapan ve gerçekleştirenleri şiddetle ve nefretle bir kez daha kınıyorum. Bizim aramızdaki kardeşlik bağımızı ne kadar bozmaya çalışırlarsa çalışsınlar, bütün hainlere inat kardeşliğimizi sımsıkı korumaya devam edeceğiz. Bizler bu vatanı atalarımızdan aldığımız bu kutsal emaneti hür ve bağımsız olarak korumaya devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki bu ülke kolay kurulmadı. Ülkemizin şehitlerimizin kanı ile kurulduğunu dünya ülkeleri bilirler. Biz gerçekten dünya ülkelerinde kim sıkıntıda ise bu Yüce Türk Milleti her zaman onun yanında olmuştur. Şöyle bir dünya ülkelerine baktığımız zaman, hangi ülke sıkıntıdaysa bu aziz millet kucak açmıştır. Bu millet öyle aziz bir millet ki, her türlü sıkıntıyı en kısa zamanda çözecektir. Biz biliyoruz ki bu ülkenin kahraman askerleri var, güçlü ordusu var.” diye konuştu.
ERDEMLİ BELEDİYESİ’NİN KAPISI DOSTLARIMIZA HER ZAMAN AÇIKTIR
Konuşmasının devamında Erdemli İlçesi’nin Türkiye’nin en huzurlu ilçelerden bir tanesi olduğunu belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu; “Bizim ilçemiz gerçekten çok güzel bir yer. Biz bu ilçede yaşadığımız ve hizmet ettiğimiz için çok şanslıyız. Bu ilçenin mükemmel insanlarına hizmet ettiğimiz için gerçekten çok şanslıyız. Gönül rahatlığıyla ilçemizde konaklayabilir, istihdam kurabilir ve güvenilir bir şekilde yaşayabilirsiniz. İnşallah komşuluk ilişkilerimizi daha da perçinleştireceğiz. Erdemli Belediyesi’nin kapısı tüm değerli misafirlerimiz ve dostlarımıza sonuna kadar açıktır. Hepinizi Erdemli İlçemize her zaman bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi sonlandırırken hepiniz iyi ki varsınız, iyi ki geldiniz, bir kez daha hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
ETKİNLİĞE DESTEK VERENLERE PLAKET
Bu yıl ilk olarak Erdemli İlçesi ve Kızkalesi’nin tanıtılması amacıyla Erdemli Belediyesi tarafından ilk olarak düzenlenen Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri etkinliğine destek veren MKÜ, Çukurova Üniversitesi, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyelerine, Hatay, Adana, Osmaniye ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarına, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından plaket verildi.
Hataylı gazetecilere ödül yağmuru
Mersin’in Erdemli İlçesi Kızkalesi’nde bu yıl Erdemli Belediyesi tarafından Kilikya Otel’de 9-10 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Kızkalesi Yerel Medya Ödül Töreni’ne Hataylı gazetecilerin yoğun katılım gösterirken, Yılın En İyi Yerel Gazete Muhabiri dalında Hatay Söz Gazetesi Muhabiri İzzet Nazlı, Yılın En İyi Yerel Dergi Araştırma-İnceleme Köşesi dalında Güney Rüzgarı Dergisi İmtiyaz Sahibi Mehmet Ali Solak, Yılın En İyi Yerel Gazete Haberi dalında İskenderun Ses Gazetesi Muhabiri Akın Bodur, Yılın En İyi Yerel Gazete Tasarımı ve Mizanpaj Dalında Hatay Kent Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muhammet Ali Çayırcık ödüle layık görüldü.

20151010_203310