Dr. Riyat Kırmızıoğlu: Çözümün parçası olmayanlar

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu, İskenderun ilçe teşkilatında basın ve partililerle buluştu.
Kırmızıoğlu konuşmasında kişisel ikbal, makam ve mevki beklentisi içinde olmayan, kendilerini ülkesine ve milletine adamış insanlar olduklarına dikkat çekerek, “Çözümün parçası olmayanlar, problemin parçası olmaya devam edeceklerdir.” Dedi.
Doktor Riyat Kırmızıoğlu, “kendi içimizde eskiyle, yenisiyle, bundan sonraki gelecek arkadaşlarımızla, çözüm parçası olmaya yemin etmiş hep bir arada duran, her zaman birbirine kenetlenmiş CHP’liler sayesinde çözüm meydana gelecek ve başarı elde edilecektir! Eski de bizim, yeni de bizim, yarın gelecek nesiller de bizim” diyerek sürdürdüğü konuşmasında CHP’nin 1 Kasım’da iktidarı göğüsleyerek, Türkiye’yi içinde bulunduğu karanlık tablodan çıkaracak yegane siyasi güç olduğuna vurgu yaptı.
CHP Hatay Milletvekili Adayı Doktor Riyat Kırmızıoğlu şöyle konuştu: “Haziran’da işimizi tamamlayamadık, bu ülkede umudun partisi olduğumuzu, geçmişimizden iyi ders almış ve geleceğine yüzünü dönmüş parti olduğumuzu belki de tam anlamıyla anlatamamıştık ve bu yüzden tamamlayamamıştık.RİYAT KIRMIZIOĞLU CHP TOPLANTI (1)Fakat bu öykü yazıldı sadece sonuç kısmı kaldı, ben biliyorum ki siz sevgili Cumhuriyet Halk Partililer yarının ülkesi için 1923’tealdığınız şanlı bayrakla, CHP’nin altı oklu şanlı bayrağıyla birlikte dalgalandırmaya devam ettirmek üzere 1 Kasım günü eksik bıraktığımız yanı tamamlamaya siz hazırsınız biliyoruz. Haziran’daki yaratılan kaosu, ülkenin zaten kötü olan durumunu daha da kötüye götürmek isteyenlere karşı Cumhuriyet Halk Partisi’nin verdiği siyasal ders kitaplarda okutulabilecek kadar değerli olduğunu düşünüyorum. Bu krizden çıkış yolunu ancak kökleri olan bir parti olabileceğini Cumhuriyet Halk Partisi ispatladı. Demek istediğim şu ki, bizler ülkenin bu durumunu yadsımandan kendi ikbal ve istikbalimizi değil bu ülkenin yönetimine hedef aldık, barışı araç olarak değil amaç olarak ele almıştık çünkü. Haziran seçimi öncesi yerden yere vurduğumuz o partiyle dahi koalisyona girmeye hazırdık çünkü bizim için insan önemliydi, ülke önemliydi, birlik önemliydi sonra Cumhuriyet Halk Partisi önemliydi. Bir daha ki seçim de oy kaybetmek pahasına dahi hükümete girelim dedik, bizi oyaladılar sandılar aslında halkı oyaladılar, ama halk bunu gördü. Zor zamanların partisi CHP’dir. Bunu artık sokakta, tarlada, fabrikada herkes biliyor. Masadan kalkmayan tek parti CHP’dir, daha masaya oturmaya korkan partiler varken biz masaya oturduk o gün hükümete gelseydik şuan ülke bu zor durumda olmayacaktı.RİYAT KIRMIZIOĞLU CHP TOPLANTI (3)Çözümün parçası olmayanlar, problemin parçası olmaya devam edeceklerdir, bunu hem diğer siyasi partiler için söylüyorum hem de kendi içimizde eskiyle, yenisiyle, bundan sonraki gelecek arkadaşlarımızla, çözüm parçası olmaya yemin etmiş hep bir arada duran, her zaman birbirine kenetlenmiş CHP’liler sayesinde çözüm meydana gelecek ve başarı elde edilecektir! Eski de bizim, yeni de bizim, yarın gelecek nesiller de bizim!
Bildirgemiz en önemlisi 4 bine aşkın halkoyunuyla coşan, 40’a aşkın dil kullanan, 36 ayrı etnik kimlikten gelmiş halkın sesidir, halkın aklının sesidir bildirgesidir ve bunu sahada anlatmak değil herkese anlattırmak gereklidir, neyi anlatmak gereklidir? Tek bir slogan kullanalım bu sefer, ‘Çözerse CHP Çözer’ buna inandıramayacağımız bir halk kesimi var mı sokakta, buna karşı çıkan Akp’li var mı, veya Hdp’li, Mhp’li, Vatan partili, herhangi bir partili karşı çıkabilir mi? Gösterdik çünkü bunu çözerse CHP çözer! Dış politikayı CHP çözer, eğitimi,4+4+4’ü CHP çözer, o 4+4+4 çıkarken ses çıkarmayanlar değil! Çünkü çözerse CHP çözer ve barışı getirirse CHP getirir, bunu herkes bilecek. Bizim aslında Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var başka bir şeye değil. Biz etten tırnağı ayırmayacağız, eskisiyle, yenisiyle gelecek olan nesillerle hep bir arada duracağız. Seçim bildirgemizi gençlere ithaf ettik, çünkü biliyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin koltuğu gençlerindir ama ihtiyar delikanlıları unutmadık, onların deneyimlerine başvurarak bu değişimi sağlayacağız Cumhuriyet Halk Partisi gençlerin partisi olacaktır!”

RİYAT KIRMIZIOĞLU CHP TOPLANTI (4)