Her öğrenci, bir pırlanta

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Üçgüllük İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene katıldı. Okula yeni başlayan minik öğrencilerin heyecanının yanısıra, özledikleri okullarına ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşayan öğrencilerin Başkan Culha’ya yoğun ilgi gösterdiği törene anasınıfı öğrencilerinin dans gösterisi damga vurdu. Başkan Nazım Culha’nın yanısıra, Üçgüllük İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Şentürk, Üçgüllük Mahallesi Muhtarı Naim Güngör’ün de katıldığı törenlerde, veliler çocuklarını kameraya çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Törende ayrıca, Başkan Nazım Culha 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Türkiye genelinde yapılan bütün deneme sınavlarını eksiksiz tamamlayarak büyük bir başarıya imza atan Üçgüllük İlköğretim Okulu dördüncü sınıf öğrencisi Yasenya Aslan’a tablet hediye ederek, başarısının devamını diledi.

IMG_3261

“Hedefiniz, hep güneş olsun”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasına öğrencilere “İkinci yuvanıza hoş geldiniz” diyerek başlayan Üçgüllük İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Şentürk, Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözünün öğretmene saygınlığı apaçık ortaya koyduğuna dikkat çekerek, “Sevgili öğrenciler; evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. “Hedefim güneş, ıskalarsam yıldızlardayım” diyebilmeli ve hedefinizi hep güneş gibi yüksek tutmalısınız. Geleceğin özgür ve kalkınmış Türkiye’sini yaratacak olan sizlerin okul öncesinden başlayarak tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum. Saygıdeğer veliler; devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Onlara güveniniz, güven verini, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız. Atatürk’ün bize ışık tutan, hedef gösteren “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” sözünü hatırlatarak İlköğretim Haftamızı kutluyor, okulumuza yaptığı katkılardan dolayı Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha’ya teşekkür ediyorum” dedi.

IMG_3292

“Pırlantalar en iyi şekilde işlenmeli”
Öğrencilere, ‘Çok çalışın’ tavsiyesinde bulunan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, “Eğitime önem vermek, eğitimi olmazsa olmazların içerisine almak ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bahsettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak arzusunda vazgeçilmez bir unsurdur. İlköğretimi; ortaöğretime yada yükseköğretime hazırlayan bir basamak olmaktan ziyade, geleceğimiz olan çocuklarımızın toplumun üyeliğine hazırlamaları önündeki ilk ve en önemli adım olması nedeniyle çok önemsiyorum. İlköğretimde çocuklarımıza kazandırılan alışkanlıklar hayatları boyunca öylesine yerleşik olacaklardır ki; yanlış öğrendiklerini ne bir ortaöğretim ne de bir yüksek öğretimin düzeltebilmesi mümkün değildir. Çocuklarımızın, ülkemizin ve hatta dünyanın geleceğinin şekillenmesinde hayati bir öneme sahip bu kritik dönemi yönetip, yönlendirmek ve şekillendirmekle görevli sevgili öğretmenlerimizin görevlerinin çok ağır olduğunun farkındayız, kendilerine sonuna kadar güveniyoruz. Velilerimiz; bu süreçte öğretmenlerimizin bu görevlerinde kendilerine azami düzeyde yardımcı olmanız çok önemlidir. Lütfen öğretmenlerimizin fikirlerini, tavsiyelerini ve hatta ödevlerini önemseyelim. Bu pırlantaları en iyi şekilde işleyebilmeleri için kendilerine yardımcı olalım. Ben de şahsım, eğitimi olmazsa olmazlar arasına almış biri olarak imkanlarımızı en üst düzeyde zorlayarak üzerime düşen her türlü görevde öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın yanında olacağımı belirtmek isterim. Ve sevgili çocuklar; Başarının yolunun çok çalışmaktan geçtiğini lütfen unutmayın. Sizlere güveniyor, sizleri çok seviyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, Üçgüllük İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Şentürk, katkılarından dolayı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya plaketle teşekkür etti. Öğrencilerin okudukları şiir ve kompozisyonların ardından çalan ilk ders ziliyle öğrenciler ders başı yaptı.

 

Önceki İçerik1 – 7 Ekim ‘Emzirme Haftası’
Sonraki İçerikİskenderun Teknik Üniversitesi Rektöründen Kaymakam Özyiğit’te ziyaret
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.