BAŞKAN SAVAŞ YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYINLADI

Eğitime verdiği önemi her fırsatta eyleme dönüştüren, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş başlayan yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Mesajında bilginin değerine değinen Savaş, ”Bilgi, bireye değer katan en önemli erdemdir. Bilginin, kuşaktan kuşağa aktarılması, yeniden üretilmesi ve daima kendini yenilemesi toplumların ilerleyebilmesi için en elzem koşuldur. Eğitim kurumları geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize, bilgiyi en doğru şekilde aktaran ve bireylerin yaratıcılıklarını besleyen, onlara özgür bir çalışma ortamı sağlayarak bilgiyi yalnızca tüketmeyi değil, aynı zamanda üretmeyi de öğreten alanlar olmalıdır” dedi.
Başkan Savaş Ulu Önder Atatürk’ün sözlerini de hatırlatarak öğrenci ve öğretmenlere başarılı bir eğitim öğretim yılı diledi.
Savaş “Ulu Önder Atatürk’ün ‘Dünyadaki her şey için, yaşam için başarı için hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fen dışında mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir.’ sözlerini de bir kez daha hatırlayarak, başlayacak olan yeni eğitim-öğretim döneminde, velilerimizin ve öğretmenlerimizin özverili, öğrencilerimizin ise gayretli bir çalışmayla hem kendi geleceklerini hem de ülkemizin geleceğini en güzel şekilde inşa edeceklerine yürekten inanıyor, başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum” dedi.

okul açılışı

Önceki İçerikBAYRAMLAŞMA BELEN ŞEHİTLER ABİDESİ AİLE ÇAY BAHÇESİNDE YAPILDI
Sonraki İçerikOrduevi’ne saldırı: 20 asker yaralı