Arsuz’da coşkulu bayramlaşma

Kurban Bayramı’nın manevi havası, Arsuz’un farklı din ve kültürlerini geleneksel halk bayramlaşmasında bir araya getirdi. Karaağaç’ta Klas Düğün Salonu’nda, Arsuz’da ise Devlet Demir Yolları Kampı Çay Bahçesi’nde büyük bir coşku ve heyecan içerisinde gerçekleşen bayramlaşmada farklı dinler bir arada kardeşçe bayram sevincini en üst düzeyde yaşadı.
İlçedeki birlik ve beraberliği daha da pekiştiren bayramlaşma törenlerine CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Ahmet Özturşucu, CHP Hatay Milletvekili Adayı Riyat Kırmızıoğlu, Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Nadir Bilbay, Arsuz İlçe Müftüsü Mustafa Dönmez, Alevi Kültürü Araştırma Derneği(AKAD) Başkanı Nihat Yenmiş, siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, CHP Arsuz Kadın Kolları yönetimi, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uzun kuyrukların oluştuğu törenlerde, bayramların barış başta olmak üzere birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını daha çok pekiştirdiğine vurgu yapıldı.

1
“Arsuz’daki hoşgörü rüzgarı tüm ülkede esmeli”
Bayramlaşma törenlerinde halkın yanı sıra çocukların da yoğun ilgisini gören Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’daki çok kültürlü yapının sevgi ve saygı bağları çerçevesinde bir bayramı daha birlikte kutladığına dikkat çekerek, “Farklı din, dil ve etnik kökenden insanı bir araya getiren halk bayramlaşmamızda ilçemizde esen hoşgörü ve kardeşlik rüzgârının tüm ülkede esmesini temenni eder, sevgi ve barış dolu, huzurlu nice bayramlar dilerim” dedi.
Protokol üyeleri daha sonra, Arsuz İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Teşkilatını ziyaret ederek, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasında büyük bir özveri ve fedakarlıkla görev yapan polis ve askerlerle bayramlaştı.

15 9 6 5 4 3

Önceki İçerikHac’da facia: 453 ölü, 719 yaralı
Sonraki İçerikBİZ BİR ALİ’Yİ KAYBETTİK,AMA 1000 ALİ KAZANDIK