ŞEHİTLER NURLANMIŞ, GAZİLER ONURLANMIŞ ASKERDİR

Tüm yurtta olduğu gibi 19 Eylül Gazileri Anma günü Dörtyol’da da törenle kutlandı.
Kutlamalar sabah saat 10:00’da Atatürk Anıtına Dörtyol Kaymakamlığı, Garnizon Komu-tanlığı, Dörtyol Belediyesi ve Kuvayi Milliye Mücahit Gaziler Derneğinin çelenk sunması, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Kutlamalara Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Garnizon Komutanı J. Yb. Tolunay Başer, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Kuvayi Milliye Mücahit Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ergin, siyasi parti ilçe başkanlarından sadece MHP İlçe Başkanı Şerif Türker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, Şube Müdürleri ve çok sayıda Okul Müdürü, Daire Amirleri, Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı, Askeri Erkan, Okulların Bayrak ve Flama ekipleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Astsb. Kd. Çvş. Önder Onat; “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizi, onurlandırdığımız gündür. Gaziler günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günle onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız. Dün olduğu gibi bugünde, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı, her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar onurlu bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden, malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve, onlara saygılı olmak, milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım.” dedi.
Şiirlerin okunmasıyla sona eren törenin ardından Dörtyol Belediyesi tarafından Kuvayi Milliye Mücahit Gaziler Derneği üyeleri ile Kıbrıs Gazilerine öğle yemeği ikramında bulunuldu.

GG 010 GG 080 GG 095

Önceki İçerikİskenderunspor Reyhanlı deplasmanından Bir puan çıkartmasını bildi
Sonraki İçerikBüyükşehir’den İskenderun’a 1 km’lik beton asfalt çalışması