Arsuz’a renk katan turnuva

Spor yatırımları arasında satranca farklı bir önem veren Arsuz Belediyesi bu yıl Türkiye Yıldırım ve Hızlı Satranç Şampiyonası’na ikinci kez ev sahipliği yapıyor. Türkiye Satranç Federasyonu ve Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Arsuz – Uluçınar Gençlik Kampı’nda 21 ilden 117 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek olan turnuvanın açılış törenine Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, başkan yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci, Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Kurulu Üyesi Sultan Daban, Hatay Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Hasan Özyurt, Arsuz Uluçınar Gençlik Kampı Müdürü Oğuzhan Kılınç, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan, belediye meclis üyeleri, sporcular ve velileri katıldı.IMG_1758“Arsuz satrançta atakta”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şampiyonanın açılış konuşmasını Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Kurulu Üyesi Sultan Daban yaptı. Son iki yılda Arsuz’un satranç sporunda ciddi bir atağa geçtiğini ifade eden Daban, katkılarından dolayı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür ederek, ” Geçen yıl Arsuz’da düzenlediğimiz Türkiye Yıldırım ve Hızlı Satranç Şampiyonası ile Hatay’da bir ilki gerçekleştirdik. Bu yıl Arsuz’da ikinci kez şampiyonamızı gerçekleştiriyoruz. 2009 yılından itibaren yapılan bu şampiyona bu yıl 117 sporcunun katılımıyla Arsuz’da rekor kırılmıştır. Emek ve katkı veren herkese teşekkür eder, sporcularımıza başarılar dilerim” dedi.

“İlçeye renk katan turnuva”
Hatay’daki satranç potansiyeline dikkat çeken Hatay Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Hasan Özyurt ise, “Satranç bir beyin sporu derler. Ama, satranç sadece bir beyin sporu değil, her yaştan insanı bir araya getiren, sporculara neşeli, mutlu ve huzurlu bir gün geçirten, bakışlarıyla birbirlerine sevgilerini ifade eden bir spor dalıdır. Şampiyonanın Arsuz gibi bir ilçede, belediye başkanımızın sınırsız desteğiyle iki yıldır yapılması çok sevindirici ve gururlandırıcı birşey. Sizlerin de burada olması bu ilçeye renk katmıştır, güzellik katmıştır” dedi.

“Arsuz’da 7 bin aktif satranç sporcusu var”
Türkiye şampiyonası gibi önemli bir turnuvaya ikinci kez ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Uzun yıllar Datça’da yapılan ve geçtiğimiz yıl ilk kez Hatay’da ilçemiz Arsuz’da gerçekleşen Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’na ikinci kez ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Arsuz Belediyesi olarak tüm spor branşlarına katkı sunuyoruz, ancak insan zekasını geliştiren, doğru zamanda doğru hamle yapmayı öğreten ve insanı hızlı düşünmeye teşvik eden satranç sporuna ayrıca önem veriyoruz. Bu bağlamda bizlere ön ayak olan Türkiye Satranç Federasyonu ve Hatay İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne çok teşekkür ederim. Amacımız; ilçemizde satranç sporunu yaygınlaştırmak, sporcuların daha çok ilgisini çekmek ve ilçemizin tanıtımına katkı sunmaktır. Şampiyonaya geçen yıldan daha çok ilden, daha çok sporcunun katılım göstermesi de şampiyonanın amacına ulaştığını gösteriyor zaten. Ayrıca, Hatay’daki 50 bin lisanslı sporcunun 27 bininin satranç sporcusu olması, bu sayının da yaklaşık 7 bininin Arsuzlu aktif satranç sporcusu olması bu turnuvanın ilçemizde yapılmasının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. 7 bin satranç sporcusu sayımızla da Hatay’da en fazla satranç sporcu sayısına sahip birinci ilçe olmanın da güzelliğini yaşıyoruz. Hepinize katılımızdan dolayı teşekkür eder, şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar dilerim” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından şampiyonanın ilk hamlesini Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha yaparak, turnuvayı başlattı.

IMG_1820 IMG_1797 IMG_1771