Şehit ve gazilerimiz, kahramanlığın ve fedakarlığın sembolleridir

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, tarih sayfalarına yazılan en büyük destanların kahramanları olan şehit ve gazilerin, Türk Milleti’nin onur kaynağı olduklarını dile getirdi.
Millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür bir biçimde yaşamayı aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu ifade eden Başkan Nazım Culha, “Ulusumuzun birlik ve beraberliği ile Cumhuriyetimizin bölünmez bütünlüğü adına özverinin en büyüğünü gösteren, vatan topraklarını korumak ve savunmak için üstün bir cesaret örneği göstererek en güç koşullar altında bile canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman şehit ve gazilerimizi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921’de ‘Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanı’ verilişinin 94. yıldönümünde bir kez daha şükran ve saygıyla anıyorum.

Şanlı bayrağımızın bugün hür bir şekilde dalgalanması da bu eşsiz kahramanlarımızın gösterdiği üstün cesaretin bir sonucudur. Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan vatanımız, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Onlardan kalan mirası ve emaneti korumak ise hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

başkan