OKUL ALIŞ VERİŞİNDE SAĞLIKLI ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ

Her yıl yeni dönem başlarken öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yapılan okul alış verişi, aslında göründüğünden daha büyük bir önem taşıyor. Çünkü çocukların gün boyunca giydiği ve kullandığı ürünler, hem okul başarılarında hem de sağlıkları üzerinde büyük bir etkiye sahip.
Okul alışverişi söz konusu olduğunda, anne babalar çocuklarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılamak isterken; çocuklar da rengârenk kırtasiye ürünleri arasında büyük bir keyifle dolanıyor. Peki, sağlıklı bir okul alış veri-şi yapmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Cevabı Saray Kitap ve Kırtasiyede.
SAĞLIKLI ALIŞ VERİŞ İÇİN TSE VE CE DAMGALI ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ
Dörtyol’da yılların bilgi ve birikimi ile kitap ve kırtasiye sektöründe ilçede marka konumuna gelmiş olan Saray Kırtasiye Sahibi Ökkeş Çelik yaptığı açıklamada: “Denetimsiz kırtasiye ürünlerinde görülebilen fitalat, azor, kanserojen ve alerjen boya maddeleri, ağır metaller çocuklarımızın sağlığını tehdit ediyor. Ailelerin okul alış verişi için sağlık ve kalite güvencesi verebilen yerleri tercih etmeleri çocuklarının sağlığı için büyük önem taşıyor. Ailelerin güvenli bir okul alışverişi için TSE ve CE damgalı ürünleri tercih etmeleri gerekiyor.” dedi.
Ailelerin güvenilir ve sağlıklı bir alış veriş yapabilmeleri için fiyat araştırması yerine lisanslı ürünleri terci etmesi gerektiğini belirten Ökkeş Çelik: “Aileler okul alış verişleri için sağlıklı ve güvenilir ürünleri tercih etmelidir. Kırtasiye malzemesi alırken yaş grubuna uygun, markalı, mümkün olduğunca boyasız ya da en az boya içeren ürünler tercih edilmeli, plastik baskılı, kokulu ürünler alınmamalıdır. İçeriği belli, katkı maddeleri belirlenen standartları aşmayan, kalite sorgulamalarını yürüten merkezlerce onanmış ürünler kullanılmalıdır. Mutlaka TSE damgalı ürünler tercih edilmelidir” dedi.

SK 006
KIRTASİYEDE HANGİ ÜRÜNDE NEYE DİKKAT EDİLMELİ?
Saray Kitap ve Kırtasiye Sahibi Ökkeş Çelik bazı kırtasiye ürünlerinde özellikle dikkat edilmesi gerekenleri de açıkladı:
• Silgiler: Kanserojen madde içermemeli
• Çantalar: Çanta ağırlığı vücut ağırlığının yüzde 10’unu geçmemeli. Ağır çantalar çocuklarda fiziksel rahatsızlıklara neden oluyor.
• Oyun Hamurları: Katkı maddesi içermemeli, çabuk kurumamalı, doğal malzemelerden yapılı-yor olmalı. Küçük yaştaki çocuklar ağırlıklı olarak kullandığı için çocuğun yutma yeme gibi risklere karşılık sindirim ile dışarı atmalı ve bunun çocuğa zarar vermemesi gerekiyor.
• Makaslar: Küt uçlu makaslar tercih edilmeli. Sağ el sol ele yatkın, stoplu makaslar olmalı.
• Yapıştırıcılar: Solvent içermemesi gerekiyor.
• Suluklar: Plastik olanlarında özellikle 1. Sınıf plastik kullanılmış olması gerekiyor. Burada en büyük sorun koku problemidir. Sıcaklık karşısında suya bırakacağı partiküller sağlığa zarar verebilir.
Bu uyarılarının ardandan Dörtyollu hemşerilerine de seslenen Çelik; “Önce Saray’a, sonra okula. Tüm hemşerilerimizi sağlıklı ürün almaya davet ediyoruz” dedi.

Önceki İçerikNURSAN GURUP HATAY VALİSİNİ AĞIRLADI
Sonraki İçerikHassa Kaymakamı, Gizli Çekim Yapıldı