Başkan Culha, ‘Eğitim Gönüllüsü’ seçildi

İskenderun Güney Eğitim Vakfı(İGEV) Başkanı Şefik Uyar, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte vakfın kurucu üyesi olan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret etti. Daha çok öğrenciye burs vermenin mücadelesini veren eğitim gönülleri, öğrencilerin geleceğine sunduğu katkılardan dolayı Başkan Culha’ya teşekkür mektubu sunarak, kendisini ‘Eğitim Gönüllüsü’ sıfatını taşımak ve kullanmak üzere seçtiklerini dile getirdi.
Ülkenin sorgulayan, araştıran, Atatürkçü gençlere ihtiyacı olduğunu dile getiren İGEV Başkanı Şefik Uyar, “Vakfımız; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, çağdaş, ilerici bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla maddi olanaklardan yoksun, başarılı yüksek öğrenim öğrencilerine öğrenimlerini sürdürebilmeleri için burs veren bir kuruluştur. Çevremizde azımsanmayacak sayıda başarılı, fakat ekonomik olanaklarının yetersizliği nedeniyle eğitimlerini sürdüremeyecek veya çeşitli zorluklarla sürdürecek, içleri okuma azmiyle dolu gençlerimiz bulunmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan bu gençlerin eğitimlerini tamamlayabilmelerine katkı sağlamak amacıyla, 1997 yılında kurulan vakfımız, siz eğitim gönüllülerinin katkılarıyla bu öğrencilerin yüzlercesine burs vererek, yüksek öğrenimlerini sürdürebilme ve tamamlayabilme şansı vermenin gururunu yaşamaktayız” dedi.
6 dönümlük bir araziye öğrenci yurdu yapmak için çalışmaların hızlandığını da anlatan Uyar, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle hayata geçirecekleri yurt projesini biran önce tamamlayarak, öğrencilerin hizmetine sunmak istediklerini dile getirdi.
Eğitim gönüllülerinin zor ve kutsal bir görevi yerine getirdiğini dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, kendisini ‘Eğitim Gönüllüsü’ sıfatı ile onurlandıran İGEV yönetim kuruluna teşekkür ederek, İGEV’in daha çok büyüyeceğine inandığını dile getirdi.

IMG_1630-- IMG_1641--