Vali Topaca 6. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupasına Katıldı

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, Hatay’da düzenlenen ve 24 ülkeden katılan sporcuların kıyasıya mücadele ettiği 6. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası’na katıldı.

Güreş müsabakasının 13 Eylül 2015 Pazar günü gerçekleşen son gün etkinliklerine Türkiye, Azerbeycan, Dağıstan, Nahçivan, Başkurdistan-Rusya Federasyonu, Bulgaristan, Kırgızistan, Özbekistan, Almanya, İran, Macaristan, Türkmenistan, Romanya, Kırım,Ukrayna, Yakutistan,Rusya Federasyonu, Afganistan ve Kosova ülkelerinden toplam 143 sporcu katıldı.

Etkinlikler, Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleştirilen Kortej Yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşünde bir araya gelen Sayın Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı ve güreş ağası tribünleri selamlayarak birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdiler. Yürüyüşün ardından tüm şehitlerin anısına saygı duruşu gerçekleştirildi ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

İlk olarak konuşma yapan Türkiye Olimpiyan Derneği Başkanı ve 6.Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası Genel Koordinatörü Prof.Dr.İbrahim Öztek, şampiyona hakkında izleyicilere detaylı ilgiler verirken katkıları ve himayelerinden dolayı başta Sayın Valimiz olmak üzere, yöresel kültürümüz ve ata sporumuz Aba Güreşi’nin dünyaya tanıtılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Öztek’in ardından Antakya Patrikliği Rum Ortodoks Kilisesi Görevlisi Mihail Papas ve işadamı Şükrü Kemal Aracı bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra ise konuşmacılara plaket ve çiçek takdim eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş; son günlerde gelen şehit haberleri için üzüntüsünü dile getirirken müsabakaya katılan yarışmacılara aynı zamanda birer barış elçisi gözüyle bakılması gerektiğine vurgu yaptı.

Bu turnuva vesilesiyle ilimizde yüzyıllardır yaşatılan hoşgörü ve sevgi ortamının terör eylemlerinin devam ettiği yerlerde saygıya, sevgiye ve sükûnete dönüşmesini temenni eden Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca ise ‘’Spor, dünyada en önemli iletişim sistemlerinin başında gelmektedir. Bir araya gelmesi zor olan insanları bile kaynaştıran, kucaklaştıran önemli bir değerdir. Bu kapsamda aba güreşi de ilimizde ve dünyanın değişik ülkelerinde de yaygınlaşmaya başlamış bir spor dalıdır. Bugün bu müsabakaya katılan bütün ülke sporcularının yan yana, omuz omuza, kardeşçe bir mücadele için bir araya geldiklerini görüyoruz. Bizler de bir kardeşlik, barış, sevgi, hoşgörü kenti olan Hatay olarak bu kardeşlerimizi bağrımıza basmaktayız. Bu turnuva ilimizdeki kardeşliği, birlik ve beraberliği tüm dünyaya yayacaktır.’’ dedi.

Farklı ülkelerden katılımcıların bir araya geldiği böylesi etkinliklerin önemli bir organizasyon becerisi ve maliyet gerektirdiğine değinen Sayın Topaca ‘’Bu anlamda bu müsabakanın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyor, terörü hep birlikte lanetliyoruz.’’ dedi.

Günün anısına Sayın Topaca’ya KKTC Judo Hapkido Kickboks Federasyonu ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Temsilcileri tarafından bir plaket takdim edildi.

6. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası’na Sayın Topaca’yla birlikte Hatay Milletvekillerinden Serkan Topal ve Hilmi Yarayıcı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, Güreş Ağası İşadamı Şükrü Kemal Aracı’nın yanı sıra yurt içi ve yurt dışından sporcular, antrenörler ve güreşseverler katılım gösterdi.

3 5 13 15 17