ŞEHRİN SPOR İLÇESİ OLMASINI İSTİYORUZ

İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen tek pota basketbol turnuvası yoğun katılımla başladı. Belediye Sahil spor kompleksinde başlayan turnuva öncesinde aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Gençler, yıldızlar ve küçükler olmak üzere üç kategoride düzenlenen turnuvaya toplamda 51 takım katılım gösterdi.07-12 Eylül tarihleri arasında devam edecek turnuvada saat:18.00’da başlamak üzere her gün 20 karşılaşma yapılacak.

Turnuvanın başlama atışını yapan İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya gençlerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek bu tür organizasyonların devam edeceğini söyledi. Basketbolu İskenderun’a sevdirmek istiyoruz diyen Başkan Yardımcısı Çetinkaya miniklerimizi basketbol ile tanıştırmaya devam etmeyi planladıklarını, gençleri ise kötü alışkanlıklardan kurtarıp spor yapmalarına imkan sağlamanın öncelikleri hedefleri olduğunun altını çizdi.

İskenderun Belediyesinin şehrin spor ilçesi olması yönünde gayretlerinin devam edeceğini açıklayan Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya sözlerine şu şekilde devam etti;”sporun etkili ve çekici bir eğitim unsuru olduğunu biliyoruz. Genç nesillerin yapıcı, yaratıcı ve üretici olmasında sosyal kaynaşma ve kültürel kalkınmaya büyük etkisi tartışılmaz bir gerçek. Şehrimizin güçlü yarınları için okuyan, düşünen, sporu yaşam tarzı hâline dönüştüren, saygılı, çevreye duyarlı, öz güveni yüksek, sağlıklı ve güçlü bir gençliğin yetişmesini sağlayıcı hizmetlerimiz olacaktır”şeklinde konuştu.

turnuva 6  (1) turnuva2 (1) turnuva2 (2) turnuva4 (1) turnuva4 (2)