Arsuz Balıkçı Barınağı’na Kurvaziyer Liman talebi

Arsuz Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını 5 gündem maddesiyle gerçekleştirdi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında, Arsuz Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıda, ilçenin geleceğiyle ilgili önemli kararlar alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Arsuz’da yapmayı planladığı Balıkçı Barınağı için meclise sunduğu görüş talebine ilave olarak Arsuz’a marina veya kurvaziyer limanı yapılmasının da talep edilmesi kararı alınan toplantıda, ayrıca Akçalı eski 469, yeni 2921 numaralı parselde yapılması düşünülen yeni hizmet binası için İçişleri Bakanlığı’ndan kamu yararı kararı çıktığının da müjdesi verildi.
Gündem dışı konuşmalarda söz alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlayarak, Ortadoğu coğrafyasında ve ülkemizde yaşanan acı olayların barışın kavramını daha çok ön plana çıkardığını söyledi.
Askı süreci tamamlanan imar plan notlarına yapılan 24 adet itirazın gruplandırılarak görüşüp karara bağlanması ve kamu yararı kararı alınan Akçalı 2921 nolu taşınmazla ilgili 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planının yapılması teklifinin onanmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderilmesi şeklinde meclise sunulan iki önerge de oylanarak, İmar komisyona havale edildi.

IMG_1040-
Daha sonra gündem maddeleri şu şekilde karara bağlandı:
1- Hatay İli Arsuz İlçesi Arsuz Balıkçı Barınağı Nazım ve Uygulama İmar Planı Onaylanması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi imar komisyonuna havale edildi.
2- Frenkçiftliği 1308-1309 parsel 1/1000 Uygulama İmar Planı Tadilatının onanması ile ilgili İmar Müdürlüğü’nün teklifi imar komisyonuna havale edildi.
3- Belediyeye bir adet yol süpürme aracının hibesi ile ilgili Başkanlık teklifinin görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
4-Gözcüler İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. sermayesi artırılması ile ilgili Başkanlık teklifi oybirliği ile kabul edildi
5-Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne Ali Yoksulabakan’ın atamasının yapıldığı meclis bilgisine sunuldu.
Bir sonraki meclis toplantısının 4 Eylül 2015 Cuma günü saat:14.00’te Arsuz Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılması kararlaştırıldı.

IMG_1054-

Önceki İçerikDumlupınar Mahallesinde Trafik Kazası
Sonraki İçerik1 KASIM’DA OLAĞAN DIŞI BİR SEÇİM YAŞAYACAK