İTSO’dan İspanya ve Portekiz’e iş gezisi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve iş adamları İspanya ve Portekiz’e iş gezisi düzenlediler.
İTSO yönetim kurulu üyesi Bülent SEKÜÇOĞLU, Gassan KURAN, Muhsin YETER, Meclis üyeleri Fuat KESER, Necdet TATLI, Ali ÇITANAK ve bazı iş adamlarından oluşan Türkiye, Portekiz-İspanya Sanayi ve Ticari ilişkileri araştırma ve geliştirme heyeti, Portekiz ve İspanya’ya turizm ve iş amaçlı bir geziye katıldılar. Kendi imkânları ile düzenledikleri gezide Heyet, İlk ziyaretlerini Lizbon T.C. Ticaret Müşaviri Başak SEÇKİN ile gerçekleştirdi, İkinci ziyaret ise İspanya’nın Başkenti Madrid T.C. Ticaret Müşaviri Fatma KAYHAN ile ve son olarak da Barselona T.C. Baş Konsolosu Emir Salim YÜKSEL ve T.C. Ticaret Müşaviri Ayfer ÇOMOĞLU ziyaret edilerek görüşmeler yapıldı.

Baş Konsolosluk ve Ticaret Müşavirleri nezdinde yapılan görüşmelerde konu ülkelerin genel bilgileri, vergi oranları, dünya ve ülkemiz ile olan ticaret şekilleri hakkında ön bilgiler alındıktan sonra, bölgemiz ve ülkemizin bu ülkelerle olan sanayi ve ticari ilişkilerinin nasıl geliştirilebilirliği hususunda da görüş alışverişinde bulunuldu. İTSO yönetim kurulu üyesi Bülent Seküçoğlu, gezi hakkında yaptığı değerlendirmesinde, “Turizmden sanayi ürünlerine, otomotiv yedek parçadan tarım ürünlerine kadar birçok üründe dış ticaret hacmimizi yükseltilebilme olanağımız var.

Bu konuda Konsolosluklarımızın ve Ticaret Müşavirliklerimizin de her zaman bizlere yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade etmeleri iş adamları olarak bizleri umutlandırmıştır.” dedi. Ziyaret edilen Baş Konsolos ve Ticaret Müşavirlerimize İTSO Yönetim kurulu üyesi Bülent Seküçoğlu ve ziyarete katılan diğer yönetim ve meclis üyeleri tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası adına plaket verildi. Her iki taraf için, iyi dilek ve temennilerde bulunularak ziyaretler sonlandırıldı.

İTSO HEYETİ PORTEKİZ VE BARCELONADAA (1) İTSO HEYETİ PORTEKİZ VE BARCELONADAA (3) İTSO HEYETİ PORTEKİZ VE BARCELONADAA (4) İTSO HEYETİ PORTEKİZ VE BARCELONADAA (5) İTSO HEYETİ PORTEKİZ VE BARCELONADAA (7)

Önceki İçerikKURBAN SATIŞ YERLERİ HAZIR
Sonraki İçerikİskenderun’un İlk Butik Hoteli Hizmetinizde