Devlet, Devlet Olma İradesini Göstermelidir

Hatay Alperen Ocakları İl Başkanı Fethi Ayan son günlerde yaşamış olduğumuz terör saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ayan yapmış olduğu yazılı açıklamada : “Aziz vatanımızın ve milletimizin mukaddesatına karşı emperyalist sermayenin uşaklığını yapan eli kanlı terör örgütü Pkk’nın saldırıları sonucu şahadet makamına ulaşmış bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.
“Bu vatan yâri güzel olanın uyku girmez gözüne” diyerek, Anadolu’yu kendine yâr eden asker ve polislerimizin hergün şehit haberlerini aldığımız şu günlerde halen ciddi adımlar atılmadığını görüyoruz. Son yıllarda terör dağdan şehre inmiş ve vatan toprağımızda büyük bir boşluk oluştuğu görülmüştür. Alperen Ocakları olarak, çözüm süreci diye adlandırılan fakat terör örgütünün nerdeyse meşrulaştırıldığı bir zeminde daha öncede tepkilerimizi dile getirmiştik.
Çözüm süreci diye adlandırılan sürecin ana teması “Analar ağlamasın” diyerek başlatılmıştı. Şimdi bu süreci başlatan ve yönetenlere soruyoruz.Şehit analarının, şehit eşlerinin ve çocuklarının göz yaşlarını nasıl dindireceksiniz? Yaşanan bu süreçte pkk terör örgütünün dağlarda yetinmeyip artık Anadolu’nun her şehrinde kendisine yer bulduğunu göremiyor musunuz? Bu duruma nasıl gelindiğini süreci iyi analiz ederek görmek mümkündür. Verilen tavizler, terör örgütü ve eli kanlı liderleri ile yapılan görüşmeler en kötüsü ise Kürt kardeşlerimizin haklarını savunma hakkının bir terör örgütüne verilmiş olması bugün ülkemizin terör noktasında ne kadar hazin bir halde olduğunun delilidir.
Devlet, devlet olma iradesini göstermek zorundadır. Yıllardır ülkemiz üzerinde kanlı saldırılar yapan milletimizin birlik ve bütünlüğüne, vatanımıza düşmanlık eden terör örgütü pkk ve onun siyasal uzantısı hdp’ye gerekli mesajlar verilmelidir. Öncelikle şehirlerimiz ve ardından dağlarımız pkk belasından temizlenmelidir. Terör örgütü ile müzakere edilmeyeceğini umuyoruz ki yetkililer anlamışlardır. Terör örgütü ile müzakere değil ciddi bir mücadele edilerek kökü kazınmalıdır. Hdp ise yapmış olduğu çalışmalar ve söylemleri ile suç işlemektedir. Suçluların cezalarını çekmesini, adaletin sağlanmasını istiyoruz.
Alperen Ocakları olarak bir çağrıda bulunuyoruz. Gerek iktidar gerekse muhalefet partileri siyasi çekişmeleri bir kenara bırakarak yaşanan bu acıların karşısında aklı selim davranmaya davet ediyoruz. Milleti temsil ettiğini ifade eden tüm siyasilere sesleniyoruz yüce Türk milletini gerçek mana da temsil edip bu terör belası karşısında doğru adımlar atmanızı diliyoruz.
Yaşamış olduğumuz bu hüzünlü zamanların yanında umudumuzun ve duamızın da mevcut olduğunun bilinmesini isteriz. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun şu sözlerini hatırlatmakta fayda görüyoruz. “Bir hayalim var: Bütün vatandaşlarımızın, ayyıldızlı bayrağın altında şerefle yaşadığı bir Türkiye hayal ediyorum. Bir hayalim var: Başını örtenle, açanın aynı üniversitede yasaksız, kavgasız kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyorum. Bir hayalim var: Kürt-Türkmen, Alevi-Sünni ayrımı olmadan, zengin-fakir ayrıcalığı görülmeden imtiyazsız, sınıfsız, kaynaşmış bir Türkiye istiyorum.”
Vatanımızın ve milletimizin huzur ve güvenliği için can veren yiğitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce Türk milletine sabırlar diliyoruz. Açıklamalarıma Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in şu mısralarıyla son vermek istiyorum;
Mehmed’im sevinin başlar yüksekte! /Ölsekte sevinin, eve dönsek de! Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! / Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!/ Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!
Allah(cc) yarimiz olsun. Müslüman Türk milletinin yardımcısı olsun. “ dedi.

fethi ayan