Yavuz Türkölmez Futbol Turnuvası’nın açılış maçı

Karaağaçspor Futbol Altyapısında önemli başarılara imza atan ve adını unutulmazlar arasına yazdıran değerli spor adamı merhum Yavuz Türkölmez anısına düzenlenen Yavuz Türkölmez Futbol Turnuvası duygu dolu anlarla başladı. Karaağaçspor da alt yapıya önem veren, yetiştirdikleri futbolcuları Türkiye genelindeki profesyonel kulüplere de gönderen antrenörler Yavuz Türkölmez ile Ahmet Asma’nın anıldığı turnuvanın açılış maçına Karaağaçspor Kulüp Başkanı Eyüp Sağır ve yönetiminin yanısıra, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile Başkan Yardımcısı Sedat Deveci, Türkiye Futbol Adamları Hatay Şube Başkanı Yaşar Düzen, Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı(ASKF) Ayhan Dik, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan, sporcuların aileleri, antrenörler ve gazeteciler katıldı.
Geleceğin yıldız futbolcularının ailelerini tribünlerde selamlayarak sahaya giren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, tören boyunca gözyaşları dinmeyen Yavuz Türkölmez’in eşi Kıymet ile oğlu İbrahim Türkölmez’i teselli ederken oldukça zorlandı.

IMG_0386
“Devraldığımız bayrağı yukarı taşıyacağız”
Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Karaağaçspor 2. Başkanı Mehmet Ali Çapar, zor bir süreçten geçen ülkenin güzel şeylere ihtiyacı olduğunu, sporun da bu güzelliklerin başında geldiğini belirterek, ” Yakın zamanda kaybettiğimiz hocalarımız Yavuz Türkölmez ile Ahmet Asma’nın anılarını yaşatmak, kendilerine yokluklarında teşekkür etmek amacıyla düzenlediğimiz turnuvaya katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Hocalarımızın futbolcularımızın üzerindeki emeği çok büyüktür. Çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, önce iyi bir insan olmayı sonra da iyi birer sporcu olmayı öğrettiler. Kendilerinin bıraktığı bayrağı devraldık. Umarım futbolcularımızı ve sizleri mahcup etmeyiz. Bizi bu gönüllü aktivitede motive eden ve her zaman maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha’ya herkes adına teşekkür ederim. Duyarlılığı sayesinde imkanlarımız daha üst seviyeye taşınmıştır. Nice güzel günlerde, çocuklarımızın başarılarıyla övünmek dileğiyle, hepiniz hoş geldiniz” dedi.
” Spor ve eğitim olmazsa olmazımız”
Türk sporuna sayısız futbolcu yetiştiren antrenörler Yavuz Türkölmez ve Ahmet Asma’yı rahmetle anan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, ” Kaybettiğimiz spor adamlarımız Yavuz Türkölmez ve Ahmet Asma adına düzenlenen turnuva olmaktan çok mutluyum. Bu gördüğünüz gençlerimiz, yarının futbolcu ordusunu oluşturacak. Gerçekten de burada umut vadeden bu gençlerimizi görünce içimiz açılıyor. Burada olan sevgili hocalarımızın ve hakkın rahmetine kavuşmuş hocalarımızın nasıl bir fedakarlıkla spor kulüpleri için katkı sağladıklarına şahit oluyoruz. Belediyemizin halkçı bir kimliği, halkçı bir profili var. Ama bizim olmazsa olmazlarımız da var. Spor ve eğitim gibi.. Bu konular hakkında çaba sarf eden spor kulüpleri, eğitim camiasındaki kurumlar ve bu aktivitelere destek veren bütün kurum ve kuruluşların gücümüz yettiğince yanlarında olmaya çalışıyoruz. Çünkü bu kulüplerdeki çalışmanın gönül temelinde yapıldığını, yönetici arkadaşlarımızın ne kadar emek sarf ettiklerini ve kendilerinden bir şeyler kattıklarını çok iyi biliyorum. Onun için yönetici arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. Onlara ilçem adına, sporcuları ve aileleri adına teşekkür ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

IMG_0405
“Karaağaç’ı, Karaağaçlıları ve sporcuları seviyoruz”
Yavuz Türkölmez’in oğlu İbrahim Türkölmez ise Karaağaçspor’un futbolcu ordusunu göstererek, ” Bu topraklarda ekilmiş saygı ve sevginin tohumları var. Allah vefayı sever. Burada da vefa duygusu en iyi şekilde tecelli etmiştir. Babamın bir sözü var; “Karaağaç’ı seviyorum, Karaağaçlıları seviyorum, sporcularımı seviyorum.” Bizler de Karaağaç’ı, Karaağaçlıları ve sporcuları onun kadar seviyoruz” derken, futbolcularla birlikte “Turuncu – beyaz.. En büyük Karaağaç” şeklinde haykırarak, babasını rahmetle andı.
Merhum Ahmet Asma’nın oğlu Seyit Ali Asma da, “Bu sahada bugün emeklerin boşa gitmemesinden dolayı çok mutluyum. Vefa borcundan dolayı Karaağaçspor Yönetim Kuruluna teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Desteğe teşekkür plaketi
Konuşmaların ardından Karaağaçspor’a desteklerinden dolayı başta Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha olmak üzere, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan, ASKF Başkanı Ayhan Dik, TSYD Temsilcisi Yaşar Güllü, 8. Gün Gazetesi Sahibi Gökhan Gökpınar, Güney Gazetesi muhabiri Cuma Keseroğlu ile Yavuz Türkölmez anısına oğlu İbrahim Türkölmez’e, Ahmet Asma anısına da oğlu Seyit Ali Asma’ya plaketleri Karaağaçspor yöneticileri tarafından takdim edildi.

IMG_0410 IMG_0470