MERYEM ANA YORTUSU VAKIFLI’DA KUTLANDI

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşadığı Vakıflı Mahallesi’nde her yıl Ağustos ayının 15’inci gününe en yakın pazar günü olarak ifa edilen Meryem Ana Yortusu kutlamaları gerçekleştirildi.
Yurt genelinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok davetlinin Vakıflı’ya akın ettiği kutlamalarda Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da yerini aldı.
VAKIFLI’YA AKIN EDEN KATILIMCILAR MERYEM ANA KİLİSESİ’NDE DUALAR ETTİ
Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı, Vakıflı Mahallesi Muhtarı Berç Kartun, Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan ve Vakıflı Mahallesi Papazı Avedis Tabaşyan’ın davetlileri karşıladığı kutlamalarda, Meryem Ana Kilisesi’nde gerçekleşen ayinin ardından bağ bozumunu yapan köylüler, üzümlerini kilise bahçesine getirdi ve tüm yılın bereketi için dualar etti.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG
BAŞKAN SAVAŞ MERYEM ANA YORTUSU’NU KUTLADI
Başkan Savaş, Medeniyetler Kenti Hatay’ın mozaiğinden bir parçayı oluşturan Ermeni hemşehrilerinin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olarak Hatay’ın bütünleştirici ruhunu temsil ettiklerini ifade etti.
HATAY, FARKLILIKLARI BİRBİRİNE GÜVEN HARCIYLA YAPIŞMIŞ BİR BÜTÜN
Meryem Ana Yortusu’nun tüm inananlara kutlu olması temennisinde bulunan Başkan Savaş, Hatay’ın farklı tüm renkleriyle birbirine güven harcıyla yapışmış bir bütün oluşturduğunu ve bu bütüne kastedecek zihniyetlere dün olduğu gibi bugün ve yarın da karşı olduklarını kaydetti.
Gerçekleşen ayin ve edilen dualar sonrasında katılımcı ve misafirlere kazanlarda pişirilen ve malzemesini et ile buğdayın oluşturduğu ”Hirisi” ikram edildi.

HBB-BASIN-YAYIN-2JPG