Hatay Merkez Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hal Tesisleri ’’ projesinin tanıtım toplantısı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ‘‘ Hatay Merkez Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hal Tesisleri ’’ projesinin tanıtım toplantısı 13 Ağustos Perşembe günü saat 14:00’da HATMEK’te gerçekleştirildi.

Altınözü Bakras’ta yapılacak olan Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hal Tesisleri Tanıtım toplantısına, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP İl Başkanı Ertuğrul Gün, HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, HATSU genel müdürü İsameddin Çeker, CHP Kadın kolları İl başkanı Avukat Filiz Haksöz ve Hataylı hal esnafları katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesiyle, yaş meyve sebze üretim merkezlerindeki eski ekonomik ömrünü tamamlamış toptancı hallerini kaldırarak yerine modern ve hijyenik donanımlı hal kurulması planlanıyor. Yeni yapılacak olan hal kompleksinde 1 adet giriş- çıkış güvenlik ve kontrol, 141 adet ticari birimler, 1 adet soğuk hava deposu, 1 adet saklama deposu, 1 adet tasnifleme-ambalaj deposu, 1 adet idari bina, 142 birim kasa depo alanı, 1 adet dini tesis, 6 birim çöp toplama, 1 adet market-PTT-banka, 1 adet otel-lokanta-kahvehane, 1 adet laboratuvar, 2 adet WC- büfe, 1 adet çay ocağı- berber, 1 adet kantar binası, 1 adet bakım- ikmal-oto yıkama, 5 bölge binek araç otoparkı, 3 bölge kamyon otoparkı, 2 adet kantar bulunacak.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG

Başkan Savaş ‘‘Vizyonumuzu Gösteren Bizi Dünyayla Barışık Hale Getiren ve Dünyadan Almamız Gereken Ekonomik Dilimi Alabileceğimiz Bir Tesis ‘’
Başkan Savaş: “Arkadaşlar büyük düşüneceğiz büyük hayaller kuracağız büyük projeler yapacağız ve onu icra edeceğiz. Yani sizin bu şehir merkezlerinden çıkıp daha serbest bir alanda dünyaya açılacak bir şekilde dizayn, bir duruş sergilemeniz lazım. Bu hali buraya yapma amacımız, tüm Hatay’ın ortasında. Belen’i de sayarsak tam 10 tane ilçenin arasında en uzak Yayladağı kalıyor. Yayladağı da çevre yolunu kullanarak 40 dakika da rahat gelir. Hassa’dan yaklaşık 25 dakika da gelirsiniz. Kırıkhan’dan 15 dakikada, Reyhanlıdan da herhalde bir yarım saate çok rahat gelirsiniz. Belen’den de gelseniz gelirseniz 20 dakikada gelirsiniz. Antakya’dan da 25 dakikada gidersiniz oraya. Amacımız hem ana yola yakın hem de hava yoluna çok yakın, yani biz aslında bakarsanız orda hem hububatı düşündük hem narenciyeyi, hem de yaş sebzeyi düşündük. Yani kısacası 2 veya 2 buçuk saatte Rusya ya sefer düzenleyen uçaklarla da bunları gönderebilirsiniz.

HBB-BASIN-YAYIN-2JPG

Belki bugün hayal gelebilir ama bence 3-5 sene sonra bu hayaller gerçekleşebilir. 5 tane ayrı ayrı proje yapılmıştı. Sanırım benim beğendiğim projeyi size sundular. Çünkü en uygun size oydu hepinizin aynı avluda toplanması aynı alana bakması ve müşteri portfoyünden de aynı derecede faydalanması gerekiyordu. Bu amaçla bu projeyi sizinle paylaştık, bu tesisin içinde sosyal donatılar dahil her şey var. İnşallah kısa zamanda ihalesine de çıkarız ve yapımını da 1 senede tamamlayıp önümüzdeki yıl kışa doğru açarız. Sizleri de hem Kırıkhan’ı hem Reyhanlı’yı hem Antakya’yı bu dertten kurtarırız. Bu sayede bizim kontrol kavşakları oluşturmamız, kontrol mekanizmamızı oluşturmamız çok daha kolay olacaktır. Yani ben bu projenin bir kaç yıl içerisinde bizim buradaki hal esnafımıza çok daha faydalı olacağını düşünüyorum. Şehrin içine uzak diyenler de olabilir. Ama şehirde çok daha küçük dükkanlarda bu işin dağıtımını yapabilecek mekanlar oluşturabilir. Ama esas büyük olan ve bizim vizyonumuzu gösteren bizi dünyayla barışık hale getiren ve dünyadan almamız gereken ekonomik dilimi alabileceğimiz bir tesis. Siz buna evet diyorsanız biz buna bismillah deriz ve ihalesine çıkarız. Hızlı bir şekilde başlarız. 2 ayda ihaleyi halledebilirsek, biz buna başladığımız an bunu 12 – 14 ayda bitiririz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun hepinize teşekkür ederim.” Dedi.
Tanıtım toplantısı sonunda katılımcılara meyve ve pasta ikram edildi.

HBB-BASIN-YAYIN-6JPG HBB-BASIN-YAYIN-4JPG HBB-BASIN-YAYIN-7JPG HBB-BASIN-YAYIN-8JPG HBB-BASIN-YAYIN-9JPG