BAŞKAN YARDIMCIMIZ ÇETİNKAYA NET KONUŞTU

DOLGU ALANLARI DOLGU YAPAN BELEDİYELERİNDİR…
İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya, 3 nolu sosyal tesis hakkında açıklamalarda bulundu. Sahil şeritlerindeki deniz dolgu alanlarının dolguyu yapan belediyeye ait olduğunu belirten Ahmet Çetinkaya, yasalardaki açık ifadeyle “Dolgu alanları, dolguyu yapan belediyenindir” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya açıklamasında şu görüşlere yer verdi;” Yapılan deniz dolgusu alanların geçmiş yıllarda Maliye Bakanlığı tarafından İskenderun Belediyesi’ne devredilmiş.

Hatay Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra yapılan veya yapılacak dolgu alanlarının büyükşehir belediyesi uhdesinde olabilecektir.5393 sayılı belediye kanunun 79. maddesi diyor ki; denizden yapılan dolgular maliye bakanlığınca belediyeler, büyükşehir sınırları içerisinde büyükşehir belediyelerine terkedilir diyor. Gidiyorsunuz denizden bir yer dolduruyorsunuz bunu yapan diyelim ki belediye, denizden doldurulan yerler devletin tasarrufu altında olan yerlerdir. Bu kanunla diyor ki; tamam buralar devletin tasarrufun da olan yerler ama sen bunu belediyelere devret diyor.

Kim devredecek? Maliye Bakanlığı devredecek. Nereleri devredecek? Denizden doldurulan yerleri devredecek. Bu denizden doldurulan yerler evvelce maliye bakanlığı tarafından İskenderun belediyesine tasarrufuna devredilmiş olan yerlerdir. 20.01.2006 tarihli 37 sayılı bakanlık oluruyla İskenderun belediyesinin tasarrufuna bırakılmıştır”dedi.

11846503_1672168926345973_5384652549533645330_n