Suriyeli Heyet Vali Topaca’yı Ziyaret Etti

Ataa İnsani Yardım Derneği Hatay Temsilciliği ve Suriyeli Kadınlar Derneği üyelerinden oluşan heyet, insani gerekçelerle geçici olarak ilimizde misafir edilen Suriyelilerin sorunlarını iletmek ve bunların çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti.

12 Ağustos 2015 Çarşamba günü saat 15.30’da gerçekleşen ziyarete Ataa İnsani Yardım Derneği Hatay Temsilcisi Muhammed Emin El Esed ve Suriyeli Kadınlar Dernek Başkanı Lubebe Tayfur katıldı.

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, sevginin, barışın ve hoşgörünün önemli merkezlerinden biri olan ilimizde heyeti ağırlamaktan ve Valiliğimizde konuk etmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Heyetin ilimizde misafir edilen Suriyeliler ile ilgili taleplerini dinleyen Sayın Topaca Suriyelilere yönelik projeler hakkında da bilgi aldı. Ülkesindeki iç savaş nedeniyle canını kurtarmak için Türkiye’ye sığınan Suriyeli kardeşlerimize Devletimizin imkânları ölçüsünde yardım elinin her zaman uzanacağını dile getiren Sayın Topaca Suriye’deki kaosun bir an önce bitmesi, ülkeye barış gelmesi ve misafirlerin sağlıkla ülkelerine dönmesi temennisinde bulundu.

2 3