DEFNE HİZMET BİNASI BÜYÜK COŞKUYLA HİZMETE AÇILDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) ile Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (HATSU) ortak kullanacağı Defne İlçe Hizmet Binası, görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi.
“Yerinden yönetim ve hizmet” sloganı ile çalışmaların daha hızlı ve kaliteli bir şekilde yürütülmesi amacıyla hizmete sunulan binanın açılış törenine HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Törende konuşan HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, 30 Mart’tan bugüne kadar geçen süreç içerisinde yerinde yönetim anlayışıyla Hatay’ın her tarafında hizmet binalarını yaptıklarını hatırlatarak, “Defne ile beraber 15 ilçeyi kapsayacak şekilde hizmet ağımızı tamamlamış olduk. İnşallah bu binanın Defne halkına en iyi şekilde hizmetlere vesilece olacaktır. Bu binanın açılışında ve diğer ilçelerdeki hizmet ağının oluşturulmasında başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza, kıymetli HATSU personeli çalışanlarına, Defne Belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Sorunlar Sıfırlanacak
Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman yaptığı konuşmada ise, hizmetlerin yerinde verilmesinin ilçe adına çok daha verimli olacağına, özellik su ve kanalizasyon ile ilgili tüm sorunların sıfıra indirgeneceğine inandıklarını belirtti.

DEFNE HİZMET BİNASI BÜYÜK COŞKUYLA HİZMETE AÇILDI (2)
Bu Çalışma Temposu Sorunları Çözecek
2016 yılı içerisinde en az 10 mahallenin kanalizasyon projelerinin yapımı olduğunu ifade eden Başkan Yaman, bu sene içerisinde Antakya ile beraber özellikle Armutlu, Elektrik, Sümerler ve Akdeniz mahallelerinin su şebekelerinin değişimi olduğunu ve yılbaşına kadar yetişeceğini ifade etti.
İçmesuyu ve kanalizasyonla ilgili çözümlerin kolay olmadığını fakat bu çalışma temposuyla sorunların çözüleceğini belirten Yaman, yapılan hizmet binasının Defne’ye ve Defnelilere hayırlı olmasını diledi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, Büyükşehir’in normal yapılanmasının 2,5-3 sene kadar bir süreyi bulduğunu fakat bu Hatay’daki yapılanmayı daha kısa sürede tamamladıklarını ve tempolu bir şekilde başladıklarını belirterek, bu tempolu çalışmalar sonucunda Hatay’daki bir çok soruna neşter vurduklarını ifade etti.
“13 Yıllık Yönetim Sorunları Çözemedi”
Yayladağı’nda “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” projesini başlattıklarına dikkat çeken Başkan Savaş, tankerle su taşımanın nedenlerinin başında geçmişte yapılmayan yatırımların olduğunun altını çizerek, 13 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin sadece yönetme derdinde olduklarını ama sorunları çözme derdinde olmadıklarını vurguladı.
Türkiye’de Hatay’ın vergi ödemede 7. Sırada, Hizmet almada ise 54. Sırada olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, “Şu an da Yayladağı, Samandağ, Antakya, Defne, Belen, Hassa, içmesuyu ve bir kısmı kanalizasyon da var. Erzin içmesuyu ve kanalizasyon var. Yani önümüzdeki 50 yıl süre içerisinde bu tankerleri bir daha görmemeniz için yatırım yapıyoruz” dedi.

DEFNE HİZMET BİNASI BÜYÜK COŞKUYLA HİZMETE AÇILDI (3)
600 km İçmesuyu Şebekesi
Antakya ve Defne ilçelerinin toplamda 600 km olan içmesuyu şebekesinin ihalesine bir ay içerisinde çıkacaklarını müjdeleyen Başkan Savaş, 400 km’si Antakya, 200 km ise Defne ilçesinde yapılğını ve Defne’nin geri kalan içmesuyu şebekesinin projesinin de yapıldığının altını çizdi.
Başkan Savaş, Defne ile Antakya’da İçmesuyu çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte elektrik kesintilerinden kaynaklanan su kesintilerinin sona ermesinin yanında temiz ve 24 saat kesintisiz suyun akacağını belirtti.
Heyelanı Engellemek İçin Proje Hayata Geçiyor
Harbiye’de meydana gelen heyelanın bir daha oluşmaması adına yapılan projenin bittiğini ve yakında ihaleye çıkılacağını ifade eden Başkan Savaş, “Heyelan konusunda yaklaşık 10 yıldır problem var ve 10 yıldır oraya kimse dokunmadı. Şu anda şelale kısmından itibaren rehabilite ediyoruz. Aşağı olan kısım için proje çalışmalarımız devam ediyor. Şelalerin eski halini daha modern ve daha fonksiyenel bir şekilde hemşehrilerimize açacağız” dedi.
“30 Mart’taki gösterilen dik duruşun hakkını vermek için gece gündüz çalışıyoruz” diyen Başkan Savaş, HATSU Genel Müdürlüğü’nün yaşı daha küçük olduğunu fakat çalışanların tam bir takım olduğunu ve bu ekibin 30’a yakın İller Bankası’nda onaylanmış projelerinin olduğuna dikkat çekti.
Yapılan Sekülasyonla Halkla Karşı Karşıya Getirildik
Su fiyatları konusunda ciddi derecede spekülasyonun ve halkla karşı karşıya getirilmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Savaş, Kasım ayında kadameli sistemin kaldırılması için bir daha gündeme getireceklerini vurgulayarak, “Şu an ki kaotik tablo içerisinde en az suçlu bizim gruptur. Bugüne kadar bu şehire yatırım yapmayanlar, 700 milyon TL sadece HATSU’ya borç bırakanlar ve mecliste bu kararı alırken birlikte hareket edip daha sonra halkla karşı karşıya getirenler, maalesef seçim zamanı bize şikayet eden insanlardı” dedi.
Konuşmasının son bölümünde ise Başkan Savaş, hizmet binasının açılışında emeği geçenlere ve katılım gösteren siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve vatandaşlara teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek hizmet binası Defnelilerin hizmetine sunuldu.
Açılış sonra Başkan Savaş, Başkan Yaman ve Genel Müdür Çeker hizmet binasında incelemelerde bulunarak personelle sohbet etti.

DEFNE HİZMET BİNASI BÜYÜK COŞKUYLA HİZMETE AÇILDI (7) DEFNE HİZMET BİNASI BÜYÜK COŞKUYLA HİZMETE AÇILDI (4)

Önceki İçerikSosyal medyayı kullananlar depresyona giriyor
Sonraki İçerikGelişim’de ‘Onkoloji’ zamanı