Kentsel dönüşüm Alğan’ın takibinde

Kentsel dönüşüm ile ilgili kendisine çok sorular yöneltildiğini belirten Hatay milletvekili Mehmet Alğan, kendi seçim bölgesi İskenderun’daki kentsel dönüşümü takibe aldı.
Kentsel dönüşümde Türkiye’nin ikinci büyük projesinin Cumhuriyet, Meydan, Pınarbaşı, Numune, Esentepe ve Modernevler’de 77 Hektarlık alanı kapsayacağını anımsatan Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, “Kentsel Dönüşüm Projesi” tanıtım ve bilgilendirme toplantısı sonrasında İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in makamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kentsel dönüşüm proje ekibiyle görüştü.
İskenderun’a ve modern yeni bir çehre kazandıracak proje ile ilgili şehir plancıları ile yaptığı görüşmede “Bana kentsel dönüşün ile ilgili çok sorular yöneltiliyor.

Projenin uygulanacağı mahallelerde yaşayan halkımız, beni arayarak kaygılarını dile getiriyorlar” diyerek konunun takipçisi olacağını anlattı. Çevre ve şehircilik bakanlık görevlileriyle Ankara’da da sıkça bir araya geleceğini belirten Mv. Mehmet Alğan yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “kentsel tasarım ve dönüşüm projeleri çağdaş kentleri oluşturmada önemli projelerdir, bu projeler tam anlamıyla hayata geçtiği takdirde kentlilik kültürünü sağlam zeminlere oturtarak yeni projeler içinde ışık kaynağı olacaktır” bu projeden halkımız hoşnut bir şekilde çıkması gerekir, bunun içinde konunun takipçisi olacağım” dedi.

DSCF4656 DSCF4662 DSCF4664