Arsuz’da spor zamanı

Spora ve sporcuya verdiği destekle turizm cenneti Arsuz’u sporda da marka kent yapmak için çalışmalarını sürdüren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle Arsuz’da düzenleyeceği 1. Spor Şenliği ile ilçede yine bir ilke imza atacak. 20 – 30 Ağustos tarihleri arasında 10 gün boyunca gerçekleşecek olan spor şenliğinde plaj futbolu, plaj voleybolu, karate, judo, halısaha futbol, tek pota basketbol, engelli basketbol, masa tenisi, bocce – petank gibi yaygın olan spor branşlarında hem kıyasıya müsabakalar gerçekleştirilecek, hem de spor yaparken ilçenin deniz kenti özelliği daha çok pekiştirilecek. Arsuz 1. Spor Şenliği’ne katılmak isteyen takımlar başvurularını 18 Ağustos 2015 salı günü mesai bitimine kadar Arsuz Belediyesi’ne yapabilecek. Spor Şenliği için detaylı bilgi ve başvuru için ise belediyenin 0.532 130 95 13 nolu irtibat telefonu aranabilecek.

IMG_7255
“Başvuru için geç kalmayın”
Her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğunu, olmaya da devam edeceğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz 1. Spor Şenliği’nin sağlıklı bir yaşam için sporun önemini anlatmak ve sağlıklı bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak için önemsediğini söyledi.
Arsuz’da var olan dostluk, kardeşlik ve hoşgörü rüzgarının spor şenliğine yansıyacağına ve şenliğin çekişmeli ve zevkli maçlara sahne olacağına inandığını ifade eden Başkan Culha, ne kadar çok katılım olursa turnuvanın da o kadar çok amacına ulaşacağını belirterek, herkesi maçları izlemeye davet etti. Engellilerin de spor yapma imkanı bulacağı şenlik için son başvuru tarihinin 18 Ağustos olduğunu hatırlatan Başkan Culha, müsabakalara katılmak isteyen takımları ve sporcuları ise geç kalmamaları yönünde uyardı.

Spor şenliğindeki bazı branşlar için oyun kurallı şöyle:
Halı Saha futbol: Gençler(1997 ve daha küçük doğumlular), Büyükler(1996 – 1979 doğumlular), Veteranlar(1978 ve üzeri doğumlular)olmak üzere üç kategoride gerçekleşecek. Müsabakalar gruplar şeklinde tek devreli lig usulüne göre oynanacaktır. Müsabakalar 7 oyuncu arasında oynanacak olup, takımlar en fazla 3 yedek oyuncu ile birlikte toplam 10 oyuncu ile oyun alanında bulunacaktır. Eleme müsabakaları berabere biterse 5 adet seri penaltı atışı yapılacaktır. Müsabakanın başlaması için en az 5 oyuncu ve takım sorumlusunun müsabaka alanında, başlama saatinden 30 dakika önce kimlikleri ile birlikte hazır olacaktır. Müsabakalar 25 dakika iki devre halinde oynanacak olup, devre arası dinlenme 5 dakika olacaktır.

Plaj Futbolu: Müsabakalarda FMT doğrultusunda FİFA tarafından belirlenen plaj futbolu oyun kuralları uygulanır. Müsabakalara katılacak oyuncuların 01.01.1975 ila 31.12.1998 tarihleri arasında doğmuş olmaları zorunludur. Oyuncu uygunluğunun belirlenmesinde yaş tashihleri dikkate alınmaz. Takımların listesinde 01.01.1985 tarihinden önce doğmuş en fazla 3 oyuncu yer alabilir ve müsabakalarda oynayabilir. Müsabaka isim listesinde en fazla 12 oyuncu yer alabilir. Oyun alanı kenarında belirlenen yedek kulübelerinde oturmaları kaydıyla 7 yedek oyuncu(ihraç hariç) oyundan çıkan oyunculardan başka her iki takıma mensup, önceden isimleri TFF’ye bildirilen en fazla 3 teknik heyet mensubu müsabaka alanına girebilir.

Plaj Voleybolu: Genç Kızlar(1997 – 1998- 1999 – 2000 doğumlular), Genç Erkekler (1997 – 1998- 1999 – 2000 doğumlular), Büyük kızlar(1996 üzeri doğumlular), Büyük Erkekler(1996 üzeri doğumlular), Mix(yaş sınırı yoktur) olmak üzere 5 kategoride gerçekleşecek. Müsabakalar elemeler şeklinde, tek set üzerinden oynanacak. Müsabakalarda set 21 sayıdır. Her 5 sayıda bir saha değişimi yapılacaktır. Müsabakanın başlaması için 2 oyuncu müsabaka alanında, başlama saatinden 30 dakika önce kimlikleri ile birlikte hazır bulunacaktır. Hazır olmayan takımlar hükmen yenik sayılır.

Tek pota basketbol: Turnuvada oynanacak eleme müsabaka sayıları turnuvaya katılan takım sayısına göre teknik toplantıda belirlenecektir. Müsabakalar 3 oyuncu arasında oynanacak olup, takımlar en fazla 1 yedek oyuncu ile birlikte toplam 4 oyuncu, oyun alanında bulunacaktır. Müsabakalarda takımlar sınırsız oyuncu değişikliği yapabileceklerdir. Oyuncu değişikliği sayıdan sonra ya da oyun durduğunda yapılır. Cezalı oyuncu tekrar oyuna giremez. Müsabakalar 16 dakika ile sınırlandırılmıştır. Hedef sayıya varılmışsa maç bitiminde önde olan takım kazanır. Hedef sayı 16’dır. Takımların her maç için 1 mola hakkı vardır. Her basket bir sayıdır. 3 sayı çizgisi dışından atılan basketler iki sayıdır. Sayı yiyen takım oyuna 3 sayı çizgisi dışında başlar.

11

Önceki İçerikDeniz Kurmay Albay Gürsel ÇAYPINAR Kaymakam ÖZYİĞİT’i ziyaret etti
Sonraki İçerikKentsel dönüşüm Alğan’ın takibinde