HATAY’A 24 MİLYON TL’LİK SÖZLEŞME

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla uygulanan İPARD Kırsal kalkınma programı kapsamında; 13. Çağrı dönemi analizleri sonrasında projeleri başarılı bulunan başvuru sahipleri ile TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü arasında 24.256.136,12 tutarında sözleşme imzalandı.
İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy yaptığı açıklamada; verilen hibe desteklerini yatırımcılar ile buluşturmak amacıyla büyük özveri ve yoğun çalışma ile gerçekleştirilen faaliyetler çerçevesinde Hatay’a meyve-sebze işleme tesisleri, soğuk hava depoları,kırsal turizm tesisleri ve yerel işletmeler kapsamında zeytinyağı fabrikalarına dönük bina,makine-ekipman ve araç alım hibe desteklerinin sağlanacak olup yıl sonuna kadar yatırımların tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

1Sözleşmesi imzalanan projelerin yatırımlarına bir an önce başlanacak olup yatırımların tamamlanmasının ardından ilimizde 24.256.136,12 Milyon Tl’lik yatırım gerçekleştirilmiş olacaktır.Halen yatırımı devam edip ödemesi yapılacak olan projelerden Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi kapsamında yer alan Oruk Üretim Tesisi ve Et Üreten Tarımsal İşletmeler kapsamında yer alan Tavuk Broyler Tesisinin yatırım tutarı 2.329.918,83 milyon TL’yi bulmaktadır.
14. Dönem proje analizleri il koordinatörlüğünde tamamlanmış olup kurum merkezinde onay sürecinde bulunmaktadır.Projelerin onaylanmasının ardından ilimizde TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü destekli Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması tedbiri kapsamında 1.684.720 TL’lik 1 adet Kanatlı Eti Parçalama Tesisi ile Süt Üreten Tarımsal İşletmeler tedbiri kapsamında 1 adet 1.591.340 TL’lik toplam 3.276.060 TL’lik yeni yatırımlara başlanacaktır.

7 6 5 4 3 2