İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 04.08.2015 tarihinde Belediye Meclis Salonunda toplandı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan meclis gündeminde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerine geçmeden söz alan CHP Grup Başkan vekili Gazanfer Dik, Meclis üyesi Alaattin Tulum’un vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü ifade ederek;” belediye meclisi dayanışma içerisinde oldu. Belediye Başkanı Sayın Seyfi Dingil ve ekibinin yakın ilgi ve alakasını gördük. Sağ olsunlar her konuda yardımcı oldular. Meclise ve başkana teşekkür ediyoruz “dedi. Gündem dışı yapılan konuşmaların ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Buna göre; İskenderun genelinde bulunan mevcut parklar, yeşil alanlar ve mesire yerlerine İskenderun Belediyesinde günümüze kadar başkanlık yapmış olan Belediye Başkanlarının, İskenderun’a hizmet etmiş büyüklerimizin ve İskenderun’dan şehit olan askerlerimizin isimlerinin verilmesi ile ilgili yazılı önerge hakkındaki imar komisyonu raporunun daha da genişleterek daha sonra gündeme alınmasına karar verildi.

Gündemin 2.maddesi; Bankalarda bulunan hesaplarımızın haczedilemeyecek kamu hesapları olduğu, bankalarda bulunan vergi resim harç hesaplarımızda bulunan bakiyelerden, yasaların müsaade ettiği şekilde vadeli hesap açılması durumunda da haczedilemeyeceği hususunda bankalara bilgi verilmesi için Meclisçe karar alınması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi kabul edildi.

Gündemde bulunan 3 ve 4.maddeler imar komisyonuna,5 ve 6 maddeler bütçe komisyonuna sevk edildi. Gündemin 7.maddesi oy birliği ile kabul edildi. İskenderun Belediye Meclisinin son gündem maddesi sepetli bom aracının alınması ile ilgili teklif bütçe komisyonuna sevk edilmesi kabul edildi.

MECLİS  2 MECLİS 3 MECLİS 4