TURİZM CANLANDIRACAK PROJEDE İMZALAR ATILDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ”HATAY- E TURİZM HARİTASI YAPILMASI” adlı projeyi hayata geçiriyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve DOĞAKA ajansı ile ortak olarak yürütülecek proje 27.07.2015 Pazartesi günü Saat 10:00’da imzalandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda görevli Hande Kilisli ve Merve Kaya’nın da içinde bulunduğu 5 kişilik proje ekibi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı HATMEK’te ziyaret etti. DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda DOĞAKA Kalkınma Kurul Üyesi olan Doç. Dr. Lütfü Savaş’a projenin Hatay için öneminden bahsetti.

18 PROJE HATAY’DA HAYATA GEÇİYOR

DOĞAKA Ajansı’nın gerçekleştirdiği 13. proje olan ”HATAY- E TURİZM HARİTASI YAPILMASI” projesi, yerli ve yabancı turistlerin rehberlere ihtiyaç duymadan bölgeyi gezecek ve rotaları tanıyacak olmasına vurgu yapan Yıldız: ” Proje ekibine gerekli eğitimleri DOĞAKA ajansı olarak biz üstleniyoruz. 15 milyonluk bütçenin 7.3 milyon TL’si Hatay’a tahsis edilmiş bulunmakta. Büyükşehirle birlikte yürüteceğimiz projenin adı ”HATAY- E TURİZM HARİTASI YAPILMASI” olup proje bütçesi 507 bin TL olarak planlanmakta. Biz Büyükşehir Belediyesi’nden destek olarak 126 bin TL istiyoruz. Ajansımız tarafından toplamda 32 projenin 18’ini Hatay’da gerçekleştireceğiz. Projenin amiral gemisi Antakya Belediye Parkı’nda bulunan bir binanın oluşturulup burada hoş geldiniz merkezi ve bununla birlikte turizmin alt yapısını geliştirmesi ve Turizmle ilgili ana arterlere belediyemizin de cevap vermesidir” diyerek projenin tanıtımını yaptı.

BAŞKAN SAVAŞ; TURİZM BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kültür ve sosyal faaliyetlere önem veren Başkan Savaş: ” Turizm benim için çok önemli. Sadece ilçe belediyelerinin ve Kültür Daire Başkanlığı’nın turistleri ağırlamasını doğru bulmuyorum. Hep birlikte bir koordinasyon kurarak ve aynı konsept içerisinde bir proje ile bunu yapmak en güzeli . Ben hazırlıkta emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreç bu işi ciddiyetle götürmek çok önemli. Şu anda Büyük Park’ın girişinde nikah dairesi var. o nikah dairesini sökmek istiyoruz. Oraya çok şirin ve özgün bir şeyler yapmak istiyoruz. Yapmayı planladığımız projeler arasında sergi salonları, kafeler, aynı zamanda da gelen misafirleri ilk olarak buradan memleketin tanıtımını yapacağımız bina inşa etmek istiyoruz. ”dedi. Antakya Atatürk Parkı’nın içine de Kültür Merkezi gibi bir yer yapılacağını söyleyen Savaş: ” Meydanda 500 kişilik bir salon yapacağız. Orada kültürel faaliyetlere ve nikahlara yer vereceğiz. Proje bitmiş durumda bu yaz ihalenin ardından da inşaata başlatacağız. Amacımız hem çok işgal etmeyen bir yer olması hem de Antakya- Defne’de sergi salonu olarak kullanabileceğimiz, kafelerin olabileceği, yazlık sinemaların da olacağı bir mekanı Hataylıların hizmetine sunmak.” dedi.

Konuşmaların ardından DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş karşılıklı olarak imza attılar.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG HBB-BASIN-YAYIN-2JPG HBB-BASIN-YAYIN-3JPG HBB-BASIN-YAYIN-4JPG

Önceki İçerikSEDEF SANATINDA MARKA ŞEHİR OLALIM
Sonraki İçerikSıcakta Terlediğiniz İçin Kendinize Kızmayı Bırakın!