HATAY’IN ÇİÇEKLERİ – ÇİFTÇİNİN EKMEĞİ PROJESİ TANITIMI GERÇEKLEŞTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Hatay’ın Çiçekleri-Çiftçinin Ekmeği Projesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez, Hatay Defne Tıbbi Aromatik Bitkiler Derneği Başkanı Nidal Özdemir ,Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu ve muhtarların katıldığı tanıtım toplantısı yoğun ilgi gördü.

Birlikte Çalışıyor Birlikte Üretiyoruz

Miras hukuku dolayısıyla küçük işletmeler haline dönüşen ve girdi maliyetlerinin yüksekliği dolayısıyla etkin bir tarım yapamayan, küçük sermayesi ile farklı arayışlar içersinde olan çiftçilerimize, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın sloganlaştırdığı “BİRLİKTE ÇALIŞIYOR-BİRLİKTE ÜRETİYORUZ “ ilkesi doğrultusunda, kentimizde var olan ekolojik potansiyeli de değerlendirerek alternatif bir tarım modeli öğretmek amaçlanıyor.

Bu proje ile çiftçilere ve özellikle kadına dönük yerinde istihdam sağlanarak hem köyden kente göçü engellemek hem de onlara ek bir gelir kapısı sağlamak hedefleniyor. Proje sonunda kendi topraklarında ,tüketen değil üreten,toplumda hak ettiği saygın yeri edinmiş mutlu bireylerden bir topluma kavuşmak en büyük hedeflerden biri olacak.

Bu Projenin Halka Destek Olacağını Umuyorum

Başkan Savaş :”Hayattaki tüm zorlukların üstesinden gelen kadınlarımız için çok önemli bir proje,gerek çiftçilerimiz için gerekse kadınların emeklerinin karşılığını en iyi şekilde alacakları ve ekonomik açıdan güvende olacakları bir projeye imza attık. İlerleyen zamanlarda projeyi daha geniş kapsamlı genişletmeyi hedefliyoruz. Proje Hatay halkımıza hayırlı olsun. Bu projenin ihtiyaç sahibi halka destek olacağını umuyorum.Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Ve projede yer alan herkese başarılar diliyorum” dedi.

Proje tanıtımı sonunda proje ortaklarına ve katılımcılara katılım belgesi veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a katılımcılar teşekkür etti.

Başkan Savaş’ın katılım belgelerini dağıtmasının ardından katılımcılara pasta ve meşrubat ikram edildi.

HBB-BASIN-YAYIN-2JPG HBB-BASIN-YAYIN-5JPG HBB-BASIN-YAYIN-6JPG HBB-BASIN-YAYIN-8JPG HBB-BASIN-YAYIN-9JPG HBB-BASIN-YAYIN-10JPG