Milletvekili Mehmet Alğan basınla buluştu

AK Parti Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlığı görevini de yürüten Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, basınla buluştu. Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun, İlçe Kadın kolları Başkanı Gül Nalcı ve partililerin katıldığı toplantı Pazar Manav’da yapıldı.
Basın mensupları açısından her zaman ulaşılabilir olacağını söyleyen Milletvekili Mehmet Alğan, kritik zamanlarda, kriz zamanlarında basınla diyalogda olacağını belirtti.
PKK VE IŞİD’e yönelik başlatılan hava harekâtı sonrası Kandil’den yapılan açıklamalar nedeniyle çözüm sürecinin bitip bitmediğini değerlendiren Alğan, “Biz bitti demeden çözüm süreci bitmeyecek. Çünkü süreci biz başlattık. Çözüm sürecini PKK’nın yüzü suyu hürmetine başlatmadık. Biz bu süreci Türkiye’de yaşayan Kürt vatandaşlarımızın geçmişte uğradıkları haksızlıklar ve hak ettikleri bir takım yasalar gereği başlattık. Çözüm sürecinin tıkandığı nokta PKK’nın silah bırakmaması olmuştur. Kürtlerin sonuna kadar haklarını savunmak PKK ile sonuna kadar mücadele etmek bence kısas bu olmalıdır. Hatta bu benim şahsi fikrimdir ana dilde eğitim hakkı dâhil Kürt vatandaşlarımıza gerekirse verilmelidir. Eli silahlı bir kişinin şehir merkezinde yüzü maskeli halde dolaşıyor olması korkunç bir ihtimaldir PKK ile sonuna kadar mücadele edilmelidir” dedi.

DSCF4108“Silah taşıma erki devletlere aittir”
Çözüm sürecinin bitip bitmediğine yönelik yönetilen bir soru üzerine Mehmet Alğan, değerlendirmesinde; “Uluslararası sistemde silah taşıma erki devletlere aittir. Biz ulus-Devlet tanımı içerisinde 180 küsür devletten biriyiz. İnanılmaz ilginç açıklamalar yapıyorlar mesela. Figen Yüksekdağ yaptığı açıklamasında “devlet silah bıraksın diyor. Ne Avrupa Birliğine Ne Amerika ne de Hiçbir devlet kendi ülkesinde silahlı gruplar istemez. Devlet, bireysel hak ve hürriyetlerini yıpratmadan insanların güvenliğini tehlikeye atan şahısların, devletin vereceği kararlarla devre dışı bırakılmasıdır” dedi.
İskenderun gibi birçok ilçede ülke genelinde Ak Parti’nin oy oranının düştüğüne işaret eden Hatay milletvekili Mehmet Alğan, Türkiye genelindeki oy kaybını bertaraf etmek için çalışmaların varlığına işaret etti.
Milletvekili Mehmet Alğan’ın düzenlediği basın toplantısında konuşan Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun, Yaren-Der’in düzenleyeceği ilaç toplama kampanyasına destek istedi. Günü geçmeyen ilaçların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için düzenlenecek “İlaç Toplama Kampanyası” na Hataylıları destek vermeye çağıran Başkan Vedat Tosun, “Düzenlenecek kampanya ile ilaçların hem kullanılacağını hem de değerlendirilmiş olacak” dedi.

DSCF4141 DSCF4159 DSCF4161

Önceki İçerikÖzel okul teşvik tutarları belli oldu
Sonraki İçerikBaşkan Seyfi Dingil, Belediye çalışmalarını yerinde inceledi