ANKARA’DA İSKENDERUN’UN ÜZERİNDEKİ KARA ÇİZGİ SİLİNDİ

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şehirde görev yapan basın mensupları ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Türk basınından sansürün kaldırılışının 107.yıldönümü olan 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı nedeniyle basın mensupları ile buluşan Başkan Seyfi Dingil gündeme dair konular ve projeler hakkında görüşlerini anlattı. Teras Cafe’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda Başkan Seyfi Dingil, Basın Bayramında bütün gazetecilere günün anısına kalem hediye etti.

İskenderun genelinde gazete sayısının çokluğuna dikkat çeken Başkan Seyfi Dingil;”böyle olunca da sorunlar çoğalıyor. Aksine basın camiası içerisinde birleşmeler olsa daha güçlü ve derli toplu gazeteler meydana gelse daha doğru olur diye düşünüyorum. Bu manada büyük zorluklar içerisinde mesleklerini icra etmekte olan tüm gazetecilerin Basın Bayramını kutluyorum aynı zamanda Belediye olarak her zaman yerel basını desteklemek için çalışıyoruz” dedi.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil öncelikle bilgi kirliliğini yok etmek için buradayız. Benim kadar sizlerde bu şehrin müdafasını yapın dedi.15 aydır beni görevden alıp duruyorlar, hangi dedikodu gerçek çıktı ki, bu yöntemi tercih edenler bu şehre zarar veriyorlar diyerek görüşlerini açıklayan Başkan Seyfi Dingil şunları söyledi;”biz bu şehrin dokusunu iyi biliyoruz. Ben bu şehirde doğdum, sokak sokak bilirim. Kimse bizim şehir üzerinden hesaplar yapmasın.

Bu kent hepimizin. Parkomatlar konusunda Meclis oturumunda da açıklamada bulundum. Bizim ilk başta iyi niyetimizle başlandı. Ancak daha sonra Büyükşehir olayı farklı yerlere taşıyarak vatandaşlarımıza külfet noktasına ve ticari bir anlayışa çevirdi. Bizde alternatif otopark alanları oluşturduk. Biz halkımızı mağdur etmeyiz. Ücretsiz otoparklarımız 4 ayrı noktadaydı. Şimdi yeni yerler belirliyoruz. Kısa bir zaman içerisinde zaten mahkeme kararını verdiğinde bu sorun çözülecek”şeklinde konuştu.

Projeler hakkında da basın mensuplarına bilgiler veren Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ankara’da İskenderun’un üzerindeki kara çizgi silindi diyerek Bakanlık düzeyinde yaptığı tüm görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirtti. Kentsel dönüşüm ile ilgili bir soruyu cevaplayan Başkan Seyfi Dingil;”kentsel dönüşüm bir şehrin gelişimi demek, yeniden imarı demek. Her belediye başkanı buna cesaret edemez. Ama biz bu şehrin artık kabuğunu kırmasını istiyoruz. İskenderun bu ülkenin gözbebeği.

Bu kenti yeniden inşa edip büyüteceğiz. Feyezan kanalı ıslahına başlanacak. Karayolları arsası 57 dönüm altı otopark olacak. Üzerinde 1600 m2’lik kültür merkezi olacak. Seminer, brifing, konferanslar verilebilecek. Toplamda 2200 kişiye hitap edecek Kongre Merkezimiz olacak. Bu alan içerisine daha birçok yenilikler yapacağız”dedi.

basın  3 basın  4 basın 2

Önceki İçerikİş Bankası Müdürlerinden İTSO’ya ziyaret
Sonraki İçerikÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİ