DOĞAKA Genel Sekreteri Yıldız İTSO’yu ziyaret etti

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Onur Yıldız, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ı ziyaret etti. Hatay Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın sorumluluğunu üstlenen DOĞAKA Genel sekreteri Yıldız, ziyarette, bölgedeki son ekonomik gelişmeler, yatırımlar ve teşvikler hakkında İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile karşılıklı fikir alış verişinde bulundu. İskenderun Teknik Üniversitesinin kurulması ile İskenderun’un sanayi, ticaret ve kültürel yönden hızla gelişeceğine dikkat çeken DOĞAKA Genel Sekreteri Yıldız, Sanayicilerimize ve kobilere yönelik teşvik çalışmalarımız da devam ediyor. Projelere her zaman önem veriyor ve olumlu yaklaşıyoruz.

Yeter ki mantıklı olsun, bölge insanına iş ve istihdam sağlasın, Bu konularda karşılıklı fikir alış verişinde bulunmak ve İTSO’nun da görüşlerini almak için geldim. İskenderun potansiyeli olan limanı ile sanayisi aynı zamanda tarım ve turizmi ile de her geçen yıl önemli ilerlemeler kaydediyor. Biz de DOĞAKA olarak özel sektörlere jans hizmeti veriyoruz. İskenderun’u bütün olarak düşünmek lazım.” Dedi. Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “İskenderun Son yıllarda önemini hızla arttırıyor, Ülkemizde yatırımcılarımızın huzur ve istikrara ihtiyacı var.

Bölgemizdeki ihracat rakamları da oldukça iyi, Suriye ve Orta doğu’da yaşanan olumsuzluklara rağmen, 2 milyar doların üzerinde ihracat rakamların olması umut verici, Bölgemizin en önemli projelerinden olan İskenderun Hassa tünel projesinin hayata geçirilmesi, Suriye ve sınır illerindeki savaşların sona ermesi ile bölgemizin ekonomik yönden hızla gelişeceğini ümit ediyoruz.

Bölgemizde Kobilere ve yatırımcılara yönelik DOĞAKA’nın ciddi destek ve teşvikleri oluyor. Bu da bölgemizde iş ve istihdamın artmasına neden oluyor. DOĞAKA’nın bu konuda üstlendiği sorumluluk çok önemli. İTSO olarak DOĞAKA’nın çalışmalarına destek oluyoruz, odamızda bu konularda yatırım yapmak, iş kurmak isbteyen vatandaşlarımıza yönelik sürekli eğitimler veriliyor. İTSO olarak her zaman projelerde birlikte hareket edilmesi gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

DOĞAKA GENEL S EKRETERİ İTSO  DA (2)

 

Önceki İçerikBasına özgürlük kapılarının açıldığı gün kutlu olsun
Sonraki İçerikİskenderun Gazete’sinin 69. Yayın Yılını Kutlarız