İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör adayı Yılmaz İTSO’yu ziyaret etti

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Deniz Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı. Adaylık sürecinde projelerini anlatan Yılmaz, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Yönetim kurulu üyelerini de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Hatay’da MKÜ Üniversitesinin çeşitli kademelerinde uzun yıllar görev yapan Yılmaz, bilgi, birikim, tecrübe, proje ve tezleri ile rektörlüğe ben de adayım dedi.

Deniz Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, İTSO Ziyaretinde rektörlük sürecini değerlendirdiği konuşmasında, “İskenderun Teknik Üniversitesinin misyonu doğru, planlı ve emin adımlarla gelişebilmek için bölgenin dinamiklerini kullanarak, ‘Sanayi Odaklı üniversite eylem planını hayata geçirme olmalıdır. Üniversitenin küresel hedeflerinin yanı sıra bölgesel gelişime de katkıda bulunabilmesi için öğrenimdeki önceliklerini lojistik, Denizcilik, Malzeme, Metalurji ve Biyoteknoloji alanlarında yoğunlaştırmalı, bu bağlamda projeler üretebilen bir kurum olmalıdır.

İskenderun Teknik Üniversitesinin kısa sürede bilim alanında söz sahibi olması amacıyla bölgenin dinamiklerini iyi bilerek ve bu dinamikler ile birlikte başarılı projeler oluşturmayı hedefleyerek, uzun yıllardır edindiğim bilgi ve birikimlerimi şehrimde kurulan üniversiteye aktarabilmek amacıyla Rektör adayı oldum” dedi. Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise,İskenderun’a Teknik üniversitenin gelmesinde öncü olduklarını, her zaman eğitime destek verdiklerini belirterek, “Sanayi ile iç içe olan kentimizde üniversite sanayi iş birliği ile atılacak adımlar, verilecek eğitimler ve bu üniversitelerde yetişecek teknik donanımlı öğrenciler sayesinde bölgemiz ve ülkemiz genelinde daha kalifiye elamanlar ve iş gücüne kavuşulmuş olacak.

Bu bağlamda şehrimizde uzun yıllar üniversitenin çeşitli birimlerinde özveri ile görev yapan, bilgisi, tecrübesi ile tanıdığımız bildiğimiz hocamız Deniz Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ayşe Bahar Yılmaz’a adaylığının hayırlı olmasını temenni ediyoruz ve rektör olması durumunda İTSO ile üniversitenin uyum içerisinde bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için çalışabileceğimizi de ifade etmek isteriz” şeklinde konuştu. Deniz Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ayşe Bahar Yılmaz’ın ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan vekili Mahir Taner, İTSO Muhasib üye Özcan Aslan, İTSO Yönetim kurulu üyeleri Adnan Mursaloğlu, Muhsin Yeter, Bülent Seküçoğlu, Necat Özkaya ve Gassan Kuran da hazır bulundular.

_DSC9010 _DSC9013 _DSC9015 _DSC9017