Başkan Savaş, Atatürk Anıt Alanında İskenderun Halkıyla İftar Yaptı

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mübarek Ramazan Ayı’nda hemşehrileriyle bir arada gönül sofralarında iftarlar yapmaya devam ediyor.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile birlikte iftar vakti İskenderunlu hemşehrileriyle Anıt Alanı’nda büyük bir sevgi eşliğinde buluşan Başkan Savaş, vatandaşları selamladıktan sonra kazanların başına geçerek halka kepçe kepçe yemek dağıttı.
Gerçekleşen iftar sonrasında hemşehrilerinin sıkıntılarını dinleyerek çareler sunan Başkan Savaş, eski Ramazanları hemşehrileriyle buluşturacak etkinliklere Anıt Alanı’ndaki herkesi davet ederek seyir zevki yüksek eğlencelerin kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.

HBB-BASIN-YAYIN-4JPG
ESKİ RAMAZANLARI ARATMAYACAK ETKİNLİKLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
HBB organizesinde gerçekleşen “Mahallede Ramazan Etkinlikleri” kapsamında Türk Tiyatrosu’nun omurgasını oluşturan orta oyunları, sergilenen eğlenceli mini gösteriler, izleyenleri hayretler içinde bırakan ateş şov, manevi huzur sunan semah gösterisi, harmandalı ve seymen oyunları ile Etiyopyalı Akrobasi Topluluğu’nun sahnenin her noktasına yayılan müthiş gösterisiyle İskenderunlular unutamayacakları anlara tanık oldu.
Şair Ahmet Coşkun’un hayat verdiği şiirler ve Volkan Sönmez’in etkileyici eşsiz sesiyle kulaklarının pası silinen İskenderunlular, tarihimizde derin bir iz bırakan Çanakkale Savaşları’nda düşman üzerine dev top mermisinin gönderilmesinde ortaya koyduğu insanüstü güçle kahramanlaşan Seyit Onbaşı’nın canlandırılması esnasında duygularına hakim olamayıp ayağa kalkarak sahne performansını alkış yağmuruna tuttu.

HBB-BASIN-YAYIN-5JPG
YILIN BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ’NÜ HEMŞEHRİLERİM ADINA ALDIM
Gecenin sonlarına doğru Hatay’ın birleştirici hizmet adamı sloganı ve Ekovitrin Dergisi aracılığıyla düzenlenen ankette “Yılın Belediye Başkanı” seçilerek hemşehrilerinin gönlüne bir kez daha taht kuran Büyük Başkan anonsuyla sahneye davet edilen Başkan Savaş’a İskenderunlular büyük bir teveccüh eşliğinde alkış tutarak sevgilerini dile getirdi.
Başkan Savaş hemşehrilerine sahneden seslendiği kısa konuşmasında “ Hizmet noktasında durmadan, yılmadan tüm zorluklara göğüs gererek kalplere ve gönüllere hitap ettik. Ben bu ödülü şahsım adına değil hemşehrilerimi temsilen aldım. Çünkü bu başarı hepimizin başarısı. Hemşehrilerimin mutluluğu benim nazarımda elbette ki hiçbir ödülle kıyaslanamayacak kadar büyük bir değer taşıyor. İnsanların gönül gözüne girebilmek alınabilecek ödüllerin en kıymetlisi. Ekovitrin Dergisi okuyucularına ve takipçilerine bize destek vererek başta hemşehrilerim olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
“Mahallede Ramazan Etkinlikleri” Başkan Savaş’ın İskenderunlu hemşehrileri ile tuttuğu halay ve kendisine düzenlenen etkinlikler dolayısıyla teşekkür ederek sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların hatıra fotoğrafları çektirmesiyle sona erdi.

HBB-BASIN-YAYIN-3JPG HBB-BASIN-YAYIN-2JPG HBB-BASIN-YAYIN-1JPG HBB-BASIN-YAYIN-5JPG HBB-BASIN-YAYIN-4JPG

Önceki İçerikBelediye’nin iftar sofrasına İTSO dan destek
Sonraki İçerikHukuk mücadelesinde zafere doğru