İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği’nin iftar yemeği

Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD)’nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

30 Haziran 2015 Salı günü İskenderun Yelken Kulübü’nde düzenlenen iftar yemeğine Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hasan Koçyiğit, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD) Başkanı Recep Atakaş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri ve çok sayıda işadamı katıldı.

İftar saatinde dostlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, “Hayır sahibi işadamları ile bir arada bulunmak biz yöneticiler için ayrı bir güzelliktir. Çünkü yoksulları hatırlayıp onlara yardımcı olmak, kamu hizmetlerine destek olmak her zenginin yapacağı bir şey değildir. Hatay’ın genelinde ve ülkemizde bu özelliklere sahip çok sayıda işadamımız var. Öyle ki işadamlarımızın kalbinden kopan ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkları yardımlar sadece bizim ülkemizle sınırlı değil. Suriye’nin yaşadığı sıkıntılar sebebiyle son dört yıl içinde 4 bin tır yardım gönderildi. Etrafımızda sıkıntılı ne kadar ülke varsa hepsine aynı şekilde yardımlar gidiyor. Bunların önemli bir kısmı da işadamlarımızın yaptıkları yardımlardan oluşuyor.” dedi.

-Geleceği Daha Güçlü Olan Bir Ülkenin Vatandaşlarıyız –

Sayın Topaca, yardım etme anlayışı içinde olan işadamları ve hayır sahipleri olduğu sürece bu ülkenin sırtının yere gelmeyeceğine vurgu yaparak, “Bu akşam bizi bir araya getiren Recep Atakaş’a ve İSSİAD’a teşekkür etmek istiyorum. Bizler de bu kapsamda çeşitli iftar programları düzenliyoruz. Düzenlenen iftar yemekleri hem devletimizin şefkatini hem işadamlarımızın cömertliğini hem de aramızdaki dayanışma ve kaynaşmayı gösterme anlamında büyük önem arz ediyor. Böyle olduğu sürece inşallah bizim sırtımız yere gelmeyecek ve ülkemizin geleceği daha güzel ve aydınlık olacaktır. Hep birlikte geleceğe, her türlü olumsuzluğa rağmen emin adımlarla ilerleyen bir ülkenin vatandaşlarıyız. Geleceği daha güçlü olan bir ülkenin vatandaşlarıyız. Bu güzelliklerle kardeşliğe, barışa doğru milletimizin yürüyüşü aynı şekilde devam edecektir.” dedi.

Bu vesile ile bir kez daha hayır sahiplerine teşekkür ettiğini ifade eden Sayın Topaca, “Hayır yapan tüm işadamlarımızı kutluyorum. Allah onların kazançlarını, hayırlarını arttırsın.” dedi.

İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD) Başkanı Recep Atakaş ise, Ramazan ayının birlik, beraberlik, saygı ve yardımlaşma ayı olduğunu belirterek, Ramazan dostluğun ve sevginin pekiştiği en bereketli aydır. Ramazan’da yoksullar gözetilir, iftarlar verilir. Bunlar Ramazan Ayı’nın en güzel unsurlarıdır. Birlik, beraberlik ve kardeşliği yaşamanın önemini anlatan bir aydır. Ramazan dayanışmayı ve paylaşmayı sağlayan, komşuluk görevlerini en güzel şekilde öne çıkaran bir aydır. Bu bereket ayı sofralarımızı ihtiyaç sahipleri ile paylaşmayı hatırlatır. Allah bizi bu paylaşımdan hiçbir zaman yoksun bırakmasın. Ramazan ayının huzur, merhamet ve barış getirmesini diliyorum.” dedi.

1 2