İskenderun Belediyesinden Kuduz Vakası Açıklaması

İskenderun Belediyesi Veteriner Birimine bağlı köpek toplama ekibi 24.05.2015 tarihinde Numune Mahallesinden sahipsiz başıboş köpek almıştır. Alınan köpeğin saldırgan tavırlarından dolayı şüphelenmiş ve İskenderun Belediyesi Hayvan Barınağında karantinaya alınmıştır.

Şüpheli köpeğin karantinada ölmesi üzerine durum İskenderun Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirmiştir. Laboratuarda kuduz teşhis edilmesi üzerine İskenderun Kaymakamlığı başkanlığında İlçe Hayvan Sağlık Zabıta Komisyonu 04.06.2015 tarihinde toplanarak gerekli yasal kararları almıştır.
İlçemizde bu karar doğrultusunda gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Belediyemiz sahipsiz başıboş köpek ve kedileri toplamakta karantina altına almakta ve karantina sonucunda kuduz aşıları yapılmaktadır.
İlçemizde sahipli köpeklerin sokaklarda başıboş bırakılmaması ve mutlaka aşılanması gerekmektedir. İlçe Tarım Müdürlüğü ve İskenderun Belediyesinde ücretsiz kuduz aşısı yapılmaktadır.
Son günlerde Ulusal basında çıkan ve maalesef ölümle sonuçlanan kuduz vakası Hassa İlçesinde gerçekleşmiştir. Yaklaşık bir ay önce Hassa’da gerçekleşen ısırık vakası sonucunda çocuğun durumundan şüphelenilmesi üzerine İskenderun Devlet Hastanesine getirilmiştir.
Bu ısırık vakasının İskenderun da ki kuduz hastalık çıkışı ile bir ilgisi yoktur.

Fevzi ÖZKAN
İskenderun Belediyesi Çevre Koruma ve
Kontrol müdürü V. Veteriner Hekim

DSC_2934