Vali Topaca’nın St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı Mesajı

Hristiyan dünyası tarafından her yıl 29 Haziran’da kutlanan St. Pierre Aziz Petrus vePavlus Bayramı’nı tüm dinlerin hayat hakkı bulduğu ilimizde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Milletimizin engin hoşgörüsü ile her türlü inanç ve kültürün yaşama imkanı bulduğu ülkemizde Hatay, üç semavi dinin birlikte hoşgörü içinde yaşadığı şehirlerimizden biridir. Bu anlayışın yerleşmesinde İslami hoşgörü ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet’e tevarüs eden inançlara saygı anlayışının önemli katkısı olmuştur.

Dini bayramlar, her inanç ve kültürden insanın bir arada yaşadığı ilimizde, karşılıklı hoşgörü çerçevesinde büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Çünkü millet olma bilinci içerisinde tasada ve kederde birlik olduğumuz gibi bayramlarda da paylaştığımız sevinçlerimiz, birlik ve beraberliğimizin ortak paydasıdır. St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı bunun en güzel örneklerinden birini oluşturmaktadır.

Bu hususta, memnuniyetle ifade etmek isterim ki; vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik ortamını yaşatıp güçlendirerek, gelecek kuşaklara aktarılması hususunda gösterdiği gayret sevindiricidir.

Bu vesile ile Hristiyan vatandaşlarımızın St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, huzurun,barışın, hoşgörünün egemen olduğu nice bayramlar temenni ederim.

70d2831d-c5ec-48f9-a764-1e1366fb0810VALi_BEY_FOTO