TUFAN KOLEJİ YENİ HİZMET BİNASI

İlçemizde eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak amacıyla 2006 yılında yola çıkan Tufanlar Koleji bu gün sektörünün lokomotifi konumunda olmanın haklı gururunu yaşıyor.
Özel Tufan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Merve Tufan, Kolej Genel Müdürü Erdal Bozkurt, Tufan Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Öncül ve Tufan İlk ve Ortaokullar Müdürü Erdoğan Yıldırım, İlk Kurşun Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Arıkan, İlk Kurşun Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Doğan Haber Ajansı Temsilcisi Sedat İskenderoğlu, Marka Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Kaya, Cihan Haber Ajansı Temsilcisi İbrahim Tok ve Yenidoğuş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fatih Şeker ile birlikte yeni hizmet binasını gezdi.
Özel Tufan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Merve Tufan yaptığı açıklamada; “2006 yılında Dörtyol’da eğitime yeni bir soluk getirmek amacıyla açılan kurumumuz Özel Tufan Koleji kuruluşunun dokuzuncu yılına girerken daha büyük hedeflere ulaşmak amacıyla yeni kolej yerleşkesini bölge insanımızın hizmetine sunuyor. Dörtyol’ un ilk ve tek kolej yerleşkesine sahip okulu olan Özel Tufan Kolejinin bünyesinde Anasınıfı, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi bulunmaktadır.
2015 – 2016 eğitim öğretim yılında hizmete açacağımız modern yerleşkemiz, çağdaş teknoloji ile donatılmış sınıfları; sosyal, kültürel ve sportif etkinlik alanları, hijyenik mutfağı, özenle hazırlanmış yemekleri, çocuk ve gençlerimize hitap eden yemekhanesi, kafeteryası, kütüphanesi, konferans salonu, yüzme havuzu, kapalı ve açık spor sahaları ve en önemlisi bölgemizin en yetkin öğretmen kadrosu ile çocuklarımızı anasınıfından alıp üniversiteye yerleştirmek için sizleri beklemektedir.” dedi.
Okul Öncesi eğitimi önemsediklerini belirten Özel Tufan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Merve Tufan “Çocuğa okulu sevdirmenin başlangıç noktası ana-okullarıdır” diyerek sürdürdüğü açıklamasında; “Yeni hizmet binamızda kendine ait lavabo ve tuvaletleri, kapalı ve açık oyun alanları olan ana sınıflarımızda minik yavrularımıza okul öncesi eğitimi verilmektedir. Drama, müzik, görsel sanatlar ve İngilizce derslerimizin de olduğu anasınıfımızda sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı ücretimize dahildir. Anasınıfımızda eğitimimiz hafta içi günleri saat 08:30’da başlayıp 16:00’da sona ermektedir.” dedi.
Tufan Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Öncül’de ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesi hakkında paylaştığı bilgilerde; “Her öğrencimizin kendine ait bir dolabının olduğu aydınlık, modern ve son sistem teknolojiye sahip İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi sınıflarımız öğrencinin dikkatini derse ve işlenen konuya odaklanmasını sağlayacak şekilde eğitim uzmanlarımız ve iç mimarlarımız tarafından dizayn edilmektedir. İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisemizde hafta içi 08:30-16:00 arasında yapılacak günlük 8 ders saatlik eğitimimizin yanı sıra Cumartesi günleri 08:30-12:50 arasında da eğitim öğretim çalışmalarımız devam edecektir. Cumartesi günü yapılacak eğitim faaliyetimiz için velilerimiz tercihte bulunabileceklerdir. Sadece 8. Sınıf ve 12. Sınıf öğrenci velilerimizin tercihte bulunma şansları olmayacaktır.

Çünkü bu sınıflarımızda TEOG – YGS ve LYS’nin varlığı söz konusudur. Bu nedenle hafta içi verdiğimiz ilave derslerimize ek olarak; 8. Sınıflarımız Cumartesi günü Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden ilave akademik eğitime tabi tutulacak; 12. Sınıf sayısal öğrencilerimiz Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji; eşit ağırlık öğrencilerimiz de Matematik, Türkçe, Tarih ve Coğrafya dersi olmak üzere ilave dersler alacaklardır.
Diğer sınıflarımızdaki velilerimiz ise çocuklarının konu eksikliği olan derslerden takviye dersler seçebilecekleri gibi; yüzme, basketbol, voleybol, masa tenisi, badminton, halk oyunları, satranç, gitar, saz, görsel sanatlar, drama gibi etkinliklerden de tercihte bulunabileceklerdir.
Eğitimi en kaliteli ve en nitelikli biçimde verme amacımıza ulaşabilmek için yeni hizmet binamızda kapalı-açık spor salon ve sahaları, ana sınıfı ayrı, ilkokul ayrı olmak üzere çocuk parkları, 25 m x 12,5 m yarı olimpik yüzme havuzu, Yabancı Dil sınıfları, Fizik Kimya – Biyoloji ve Fen ve Teknoloji Laboratuarları, Satranç odası, Görsel Sanatlar ve müzik atölyeleri, çağdaş ve aydınlık bir kütüphane, 150 kişilik bir konferans salonu, nezih ve steril bir mutfak, yemekhane, kafeterya ve bunlardan da önemlisi çocuklarımızın başarılarını, bi-reysel yeteneklerini en üst düzeye çıkaracak bir eğitim ve rehberlik anlayışı yer alacaktır. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Mazeretimiz yoktur. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için kararlılığımız vardır. Dörtyol, Payas ve Erzin’de eğitim adına yapılacak her olumlu atılımın altında Tufan Koleji imzası olacaktır.” dedi.

1043858_736401439735972_5608119559990099632_n 10509514_736401443069305_2525922741834809278_n tk 019 tk 020