Ramazan Etkinliklerinin dün akşamki adresi Erzin oldu

Hatay Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu Mahallede Ramazan Etkinlikleri Hataylılara festival havasında günler yaşatmaya devam ediyor. Ramazan Etkinliklerinin dün akşamki adresi Erzin oldu.

HBB’nin Ramazan etkinlikleri programında yer alan Etiyopya akrobasi grubu, tellal, Hacivat ve Karagöz, davul eşliğinde Antakya’nın sokaklarında Hataylıları akşam gerçekleşecek olan Ramazan Etkinliklerine davet etti.

İlk olarak Erzin’de (Atatürk Caddesi Belediye Üstünde); çorba, tavuk sote, pirinç pilavı ve ayrandan oluşan iftar menüsü Erzin halkının beğenisine sunuldu.

Erzin halkını iftar yemeğinden sonra bol eğlenceli bir Ramazan etkinliği bekliyordu. İlk olarak sahneye Karagöz ve Hacivat çıktı ve yediden yetmişe Erzin halkına eğlenceli anlar yaşattı. Ardından sahne alan Etiyopya akrobasi grubu sergiledikleri tehlikeli hareketler ile izleyenlerin nefesini kesti.

Geleneksel Ramazan kültürünü Mahallede Ramazan Etkinlikleri adı altında toplayan HBB, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun vazgeçilmezleri olan Tuzsuz Deli Bekir, Aşuk ile Maşuk, Kavuklu ile Pişekar ve köçek gösterileri ile Erzin halkına nostalji tadında bir Ramazan gecesi yaşattı.

Erzinlilere sunulan Geleneksel gösterilerin ardından, Ahmet Coşkun’un şiir dinletisini müziği ile işlik eden Volkan Sönmez sahneye çıktı. Sergiledikleri performans ile Erzin halkının büyük beğenisini kazanan Ahmet Coşkun ve Volkan Sönmez’e dinletisine semah gösterisi eşlik etti.

Son olarak Ege yöremizin unutulmaz dansı harmandalı ile sahneye çıkan grup izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG HBB-BASIN-YAYIN-2JPG HBB-BASIN-YAYIN-3JPG HBB-BASIN-YAYIN-4JPG HBB-BASIN-YAYIN-5JPG HBB-BASIN-YAYIN-6JPG