Atık pil toplama kampanyasına Büyük İlgi

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu atık pil toplama kampanyasına Atatürk ortaokulu duyarsız kalmayarak, destek verdi.
Geçtiğimiz günlerde yapmış oldukları yıl sonu sergisi ile ilçeye damga vuran Atatürk Ortaokulu bu kez de Hatay Büyükşehir Belediyesinin başlatmış olduğu ‘’atık pil toplama’’ kampanyası ile ilde ses getirdi.
Pil, kullanılan en önemli araçlardan biri ve herkesin yoğun olarak kullandığı bir üründür ve hiçbir zaman da kullanımından vazgeçilebilecek bir ürün olmadığı bilinen bir gerçektir.
Pil konusunda herkesin dile getirdiği en önemli sorun; kullanılmış pillerin yok edilmesi veya geri kazanılmasıdır.
Bir adet pilin 1 m3 topraktaki milyarca can-lıyı öldürdüğü için doğaya atılmaması gerektiği sürekli dile getirilmektedir. Türkiye’de, her yıl pi-yasaya sürülen yaklaşık 9 bin ton pilden sadece 325 tonu bertaraf etmek ya da geri kazanmak amacıyla toplanabilmektedir.
Büyükşehir belediyesinin başlatmış olduğu kampanyaya Atatürk ortaokulu duyarsız kalmayarak projeye destek verdi.
Hatay Büyükşehir Belediyesinin başlatmış olduğu “atık pil toplama’’ kampanyasında Atatürk Orta okulu duyarsız kalmadı.
Kampanyaya Öğretmen, veli ve öğrencileri ile yoğun çalışmalar yaparak katılan Atatürk Ortaokulu İlçe genelinde birinci olarak İl genelinde ise dereceye girdi.
Başarılarının sonucunda Hatay Büyük-şehir Belediyesi temsilcileri tarafından ziyaret edilerek okula satranç takımları hediye edildi.
Okul Müdürü Alaittin KARAYİĞİT bilimsel, toplumsal, kültürel, sanatsal hiçbir konuda duyarsız kalmayacaklarını belirterek Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bu ince ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

PİL s-945a3fdd321d5972ac18e1031deccf9f211ea774