Büyükşehir’den Parkomat Açıklaması

5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile kentimizde trafik ve ulaşım hizmetlerini planlama ve koordine etme görevi, bünyesinde yerel yönetim kurumlarını, ilgili sivil toplum kuruluşlarını, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Karayolları Müdürlüğü, vb. barındıran ve geniş bir katılımla çalışarak ortak kararlar alan Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne verilmiştir.

Kentimizde başta vatandaşlarımızın, trafik düzenini ve güvenliğini sağlamakla görevli kamu kurum ve kuruluşlarının Belediyemize yapmış oldukları “ana arter ve cadde, bulvarlarda parkomat uygulamasının başlatılması”na yönelik talep ve yazıları neticesinde “parkomat uygulaması” konusu değerlendirmeye alınmıştır.
Konunun, Ulaşım Koordinasyon Merkezi Genel Kurulu’nda müzakeresi sonucunda, parkomat uygulamasının tüm modern kentlerde iyi uygulama örneği olduğu ve bir an önce başlatılması gerektiğine ilişkin ortak karar alınmıştır.
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisine havale edilen konu, Mecliste yapılan müzakereler neticesinde, öncelikle Ulaşım Hizmetleri, Hukuk ve İçişleri Komisyonlarına havale edilmiştir. Komisyonların hazırladığı ve hangi cadde, bulvar ve alanlarda parkomat uygulaması yapılması gerektiğine ilişkin rapor, 10/12/2014 tarihli Meclis birleşiminde gündeme alınmış, müzakereler neticesinde parkomat uygulamasının başlatılması ve işletme hakkının ise Hatay Büyükşehir Belediyesinin şirketi olan Hatay İmar, Otopark, A.Ş.’ye devredilmesine mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir.

Şirket tarafından 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na istinaden 05/05/2015 tarihinde yapılan ihale neticesinde yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır. Antakya, İskenderun, Payas ve Erzin ilçelerinde işe başlama takvimine uygun olarak, 18/06/2015 tarihinde yüklenici firmaya iş yeri teslimi yapılmış ve parkomat uygulaması başlatılmıştır.
Ulaşım, altyapı ve sosyal yaşam konusunda kentimizi yaşanabilir, düzenli ve modern bir marka kent yapma konusunda kararlı olan Hatay Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarımızın, esnafımızın ve trafik düzeni ve güvenliğini sağlamakla görevli kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri neticesinde önce Ulaşım Koordinayon Merkezi Genel Kurulunda, daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek kabul edilen kararlara uygun olarak parkomat uygulamasını başlatmış, bu sayede araçların savurgan bir şekilde park edilmesinin önüne geçilmiş, trafik akışı daha düzenli ve sağlıklı bir hale getirilmiştir.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG