Sizde okuyun çocuklarınıza rol model olun

Başlayan yaz tatiliyle birlikte çocuklar da ister istemez okumaya ara vermek ister. Fakat yapılan tüm araştırmalar çok güzel kitap okuyan çocukların daha başarılı olduğunu göstermiştir.
İlçemizde kırtasiye ve kitap sektöründe yaptığı yenilikler ve özendirici kampanyalarıyla adından söz ettiren Saray Kitap ve Kırtasiye bu yaz tatilinde de çocukların zamanlarını en doğru ve faydalı bir şekilde değerlendirmeleri için özellikle hikaye kitapları başta olmak üzere test kitapları ile dini içerikli kitaplarda önemli indirimler yaptı.
Büyükleri de unutmayan Saray Kitap ve Kırtasiye roman gurubunda %60’a varan indirimle “Sizde okuyun çocuklarınıza rol model” olun dedi.
Saray Kitap ve Kırtasiye işletmecisi Ökkeş Çelik yaptığı açıklamada; “Çocuğunuza kalıcı bir okuma alışkanlığı kazandırmak istiyorsanız, her şeyi okumasına izin verin. Beraber markete gidin ve alışveriş listesini okutun. Yolda giderken yoldaki tabelaları okutun. Ailecek bir yolculuğa çıktığınızda ise haritadaki bilgileri okumasını isteyin. Onlara her yerde kitap okunabileceğini gösterin. Çocuklar yaz tatilinde sıcak havada ve güneş ışığının altında dışarıda eğlenmek isteyecektir. Bütün yıl boyunca okulda sınıfta oturduktan sonra yazın yapmak isteyecekleri son şey evde kitap okumak olacaktır.

Onlara istedikleri her an ve her yerde kitap okuyabileceklerini öğretin. Plajda, parkta, sahilde kitap okumak iyi bir başlangıç olabilir. Siz kitap okumayıp çocuğunuzdan bu-nu isterseniz başarılı olamazsınız. Çocuğunuz evde olduğunda siz kendi kitabınızı okurken, ona da istediği bir kitabı, çizgi romanı ya da dergiyi verin ve birlikte kitap okuyun. Bir kez okumayı sevince, hayatı boyunca okumaktan zevk alacaktır. Yaz tatili çocuğunuzun dışarıya çıkıp oynaması için iyi bir zamandır.

Ancak ders çalışmayla oyun arasındaki dengeyi iyi kurun. Dengeyi sağladığında onu bir hediye vererek ödüllendirebilirsiniz. Bu amaçla oyuncak reyonumuzda çocuklarımıza özel kaykay ve ışıklı patenlerimizde de indirimler yaptık. Ayrıca KPS, DGS ve ALES kitapları ile Test ve Hazırlık kitaplarımızda %20, romanlarımızda ise % 60 indirimler yaptık. Çocuklarınızla iyi bir tatil dönemi geçirmenizi ve bolca kitap okumanızı temenni ediyoruz” dedi.

sa 001 sa 003 sa 008

Önceki İçerik201 kilo ağırlığındaki Mustafa’ya obezite ameliyatı
Sonraki İçerikRamazanda Sağlıklı Beslenmenin Yolları