İskenderun Belediyesi, Enerjisa yetkililerinin teknik ekibi ile toplantı yaptı

İskenderun Belediyesi, Enerjisa yetkililerinin teknik ekibi ile toplantı yaptı. Yapılan değerlendirme ve istişare toplantısında şehir merkezinde Enerjisa tarafından yürütülen enerji altyapı yatırım çalışmaları konuşuldu. İskenderun Belediyesi Brifing Salonunda yapılan toplantıya İskenderun Belediye Başkan Yardımcıları Ergün Gözüküçük, Cemil Çengel ile İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Enerjisa TEDAŞ Adana Bölge Müdürlüğü teknik ekibi katıldı. Son günlerde özellikle şehir merkezinde Enerjisa tarafından yapılan altyapı çalışmaları ile yollar ve kaldırımların bozulduğuna dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Çengel, bu aksaklıkların yaşanmaması için gerekli tedbirleri almaları gerektiğini bu sebeple böylesine bir istişare toplantısında bir arada olmak istediklerini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük ise yaptıkları bu değerlendirme toplantısı ile yapılan enerji yatırımlarının daha düzenli ve vatandaşları en asgari düzeyde rahatsızlık vererek yapılması gerektiğinin önemini vurguladı. Gözüküçük sözlerine şu şekilde devam etti;”İskenderun gibi sürekli gelişen ve değişen bir şehrin enerji ihtiyacını karşılamak gerekmektedir. Yaz aylarında enerji yeterli gelmiyor gibi sıkıntılarla şehrimiz karşılaşıyor. Bunun da sebebi güç ve hat yetersizliğinden oluyor. Enerjisa bu konuda şehrimizin muhtelif mahallelerinde güçlendirme çalışmaları yapıyorlar.

Bu yatırıma yollarımız, kaldırımlarımız bozulacak diye bugün mani olursak, insanlarımızın rahat yaşayabilmesine mani olmuş oluruz. Bunun bilincinde olan idareciler olarak Enerjisa’nın, çalışmalarını hızlandırıcı, destekleyen bir yapıda olmaya devam edeceğiz.” dedi. Toplantıya katılan Enerjisa teknik ekibi, yatırım projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Enerjisa olarak ilerideki planlarının şehir merkezinin büyük bir bölümündeki enerji hatlarının yenilenmesi ve gerilim düşümü yaşanan yerlerde güç artırımı olduğunu ifade ederek yatırımlar için yeni trafo yerlerine ihtiyacımız var. Bu nedenle İskenderun Belediyesinden trafo yerleri için yeni düzenlemeler istiyoruz. Teknik sorunları bir an önce gidermemiz gerekiyor dediler.

elektrik  1 elektrik  2

Önceki İçerikGirişimci bayanlara liderlik yakışır
Sonraki İçerikSanayi Sitesi genel kurulunda Açıkgöz Güven tazeledi