TÜRK KIZILAYI’NIN 147’NCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

1868 yılında kurulan Türk Kızılay’ı bütün insanlığa yardım elini uzatan, sosyal yaraların sarılmasında önemli görevler üstlenen, milletimizin yardımlaşma ve dayanışma gücünü ulvi amaçlar doğrultusunda harekete geçirmeyi başaran, gönüllü destekleri büyük bir toplumsal güce dönüştüren saygın bir kurumdur.

Yardımlaşma ve dayanışmanın öncü kuruluşlarından Kızılay; Milletimizden aldığı güç ve destekle gerek ülkemizde gerekse ülkeler arasında sergilediği çaba, dostluk, işbirliği ve sürekli barışı destekleyen tavrıyla gurur kaynağımızdır.

Kızılay’ın; Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olmaya devam edeceği şüphesizdir.

Birlik ve beraberlik bağlarını pekiştiren yardımlaşma duygusuna sahip bir millet olarak Kızılay’ın yanında yer almak, bu yardım kuruluşuna maddi ve manevi desteğimizi vererek yardımlaşmaya ortak olmak hepimizin insani görevi ve sorumluluğudur. Her zaman Kızılay’ın yanında olan vatandaşlarımızın, kan bağışı ve diğer yardımlarıyla, heyecanla ve gönülden gelen bir istekle çalışmalarını sürdüren Kızılay’ı desteklemeye devam edeceklerine inanıyor ve tüm yardım sahiplerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Kızılayı’nın 147. kuruluş yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, İnsanlık adına bu ulvi görevi üstlenen ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Kızılay’ın değerli yönetici ve çalışanları ile hayırsever vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

H.Hasan ÖZYİĞİT
İskenderun Kaymakamı