Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılı Haziran ayı olağan toplantısını, HBB Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen ve 39 maddenin görüşüldüğü toplantıda, öne çıkan maddeler; Mali Hizmetler Daire Başkanlığının Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin gereği doğrultusunda Fonksiyonel Sınıflandırma ile ilgili görüşülmesi, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Uygulama İmar Planı Değişikliği, Ulaşım Daire Başkanlığının karayolları toplu taşıma araçları çalışma usul ve esasları ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının işçi sağlığı ve güvenliği yönetmeliği oldu.

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36. madde hükmüne göre Fonksiyonel Sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapılması ile ilgili teklifler komisyona havale edildi. Antakya Belediyesi’nin ek bütçesi oy birliği ile meclisten geçti.

Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.05.2015 tarihli toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen Arsuz ilçesi sınırları içerisinde yer alan mahallelere ait Uygulama İmar Planı Hükümlerinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili alınan Arsuz Belediye Meclisinin 07.04.2015 tarih ve 43 sayılı kararı eki 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanması talebi ile ilgili komisyon raporu oy çokluğuyla ile kabul edildi. Ulaşım Daire Başkanlığının Parkomat, Park yerleri, Kapalı ve Açık Otoparklar, Taksi durakları ve (T) Plakalı Ticari Taksi, Özel Halk Otobüsleri ve Karayolu Toplu Taşıma Araçları Çalışma Usul ve Esaslarına ait Yönetmeliği ile ilgili teklifi Ulaştırma komisyonuna havale edildi.

Bir sonraki meclis toplantısı 10 Temmuz 2015 Cuma günü saat 14:00’da yapılacak.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG HBB-BASIN-YAYIN-2JPG HBB-BASIN-YAYIN-3JPG

Önceki İçerikÖzel Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası Başladı
Sonraki İçerikSümer Tilmaç hayatını kaybetti