Kırmızıoğlu, Sahadayım Çalışmaya Devam Ediyorum

Hatay’ın birleştirici gücü olduğunu genel seçimlerde yaptığı seçim kampanyası ve küskünleri, kırgınları toparlamasıyla ispatlayan CHP Hatay Milletvekili Adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu, 90 bine yakın oy almasına rağmen seçilememesinin üzüntüsünü yaşayan gönüldaşı partililerle buluştu.
Onurlu, gururlu ve dik bir duruşla siyaset yaşamını sürdürdüğünü belirten Dr. Riyat Kırmızıoğlu, partililerden verdikleri gücü ve enerjiyi sürdürmelerini ve yanında yürümelerini istedi.
CHP İskenderun İlçe Örgütünde partililere teşekkür konuşması yapan Dr. Riyat Kırmızıoğlu, 7 Haziran seçimi sonrası sadece 1 günlük ara sonrası yeniden sahaya döndüğünü ve halkla iç içe olmaya devam edeceğini söyledi.
Duygu yoğunluğu yaşayan partililerin karşısında kendisi de duygulanan Dr. Riyat Kırmızıoğlu, İskenderun ve Arsuz’da büyükşehir seçiminde alınan oyun üstüne çıkarak bölgede büyük bir başarı yakalamanın onur ve gururunu yaşadığını söyledi.
“Bir ülkenin türküleri ve şiirlerini yazanlar siyasetini yazanlardan çok daha güçlüyse eğer bizler siyasi hayatımıza devam ederken şiirlerden feyz alacağız” diyerek sözlerine devam eden Dr. Riyat Kırmızıoğlu, seçimin son mitingi Gürsel Mahallesi’nde olduğu gibi okuduğu şiirle parti binasında duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Dr. Riyat Kırmızıoğlu şöyle konuştu: “Uzun ve kararlı bir yolculuk olan halklarımızın haklarının savunulması yürüyüşümüzde ‘SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜMÜZ, YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR’ diyerek sizlerin desteğini istemiştim.
İskenderun’un mevcut baskıcı partinin elinden yeniden alarak İskenderun burçlarına CHP’nin bayrağını dikmiş olmanın onuru ve gururunu sizlerle paylaşıyorum. KARDEŞİNİZ, EVLADINIZ, ARKADAŞINIZA olan inancınız ve yüreğinizdeki ateş hiç sönmesin. Sizlerin yüreğinde ki bu ateş benim yüreğim çarptıkça bizleri iktidara taşımak için sonsuza dek güç verecektir. Başta halkıma, il ve ilçe örgütlerime, kadın kollarıma, gençlik kollarıma, Büyükşehir, Arsuz, Defne ve Samandağ belediye başkanlarıma, belediye meclis üyelerime, eski milletvekili arkadaşlarıma, gönüllü çalışan dostlarıma, teknik ekibime, babama, eşime, ablama, kardeşime ve tüm aileme, yol arkadaşlarıma, aday arkadaşlarıma, aday adayı arkadaşlarıma, partimin gece gündüz yolunda koşan emektarlarına, sandıklarımızdaki parti görevlilerimize, hukuk komisyonlarımızda görev alan avukatlarımıza, adını anmayı unuttuğum tüm yoldaşlarıma teşekkür ederim.
Ben 8 Haziran sabahı önümüzde yapılan seçim ne zaman olursa olsun, sizlerin desteğini istiyorum. Ben yola çıktım ne olur bana yardımcı olun. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum.
Bir ülkenin türküleri ve şiirlerini yazanlar siyasetini yazanlardan çok daha güçlüyse eğer bizler siyasi hayatımıza devam ederken şiirlerden feyz alacağız. Bu önümüzdeki dönem için bir şiir. Duygularımızı gömdük kalbimize, aklımızla hareket edeceğiz. Gelecek dönemde ki yolumuzu çizecek olan şiirle bitirmek istiyorum;
Düşmesin bizimle yola:
evinde ağlayanların
göz yaşlarını
boynunda ağır bir zincir gibi taşıyanlar!
Bıraksın peşimizi
kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar!
İşte:
şu güneşten
düşen
ateşte
milyonlarla kırmızı yürek yanıyor!
Sen de çıkar
göğsünün kafesinden yüreğini;
şu güneşten
düşen
ateşe fırlat;
yüreğini yüreklerimizin yanına at!
Yüreğinizi yüreğimin yanına atmanızı istiyorum.
Bundan sonra aklımızla hareket edeceğiz. Duygularımızı yüreğimize gömdük biz. Bugün duygusallaşmam sizin gözlerinizdendir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olmaya layık bir partidir. CHP’nin öz evlatları buna nasıl ulaşacağını ispatlamışlardır bu seçimde. Cumhuriyet Halk partisi 2 ayrı mitingini alanlara sığmayacak şekilde yapmıştır. Bundan korkanlar Cumhuriyet Halk partisinin ufkunun ne kadar küçük tuttuğunu göstermiş oldular. Bizler bunlardan korkmaksızın İskenderun’da Cumhuriyet Halk Partisinin yerini gösterdik. Bizlerin bir belediye başkanı yoktu, benim Arsuz’da ki en büyük desteğim hem ilçe başkanım hem belediye başkanım hem örgütümdü. Burada bizi destekleyen herkese teşekkür ederim. Kısa bir süre önce kaybetmiş olduğumuz belediyemizde onların oylarını geçerek, onların iki vekilinin olduğu bir alanda onlara karşı oylarımızı arttırmış ve dediğimizi ispatlamış durumdayız. Bugün seçim olsa CHP’nin bayrağını İskenderun’un burçlarına dikmiş bulunuyoruz.
Bizler bir ekibiz CHP büyük bir ailedir. İnsanların hangisinin seçildiği değil o görüşün temsiliyeti önemlidir. CHP’nin listesinde 7 Haziran’dan öncede söylediğim gibi hiç bir şikayetim yoktur. Değerlendirmeler konusunda ki hataları kendi içimizde yapacağız. Bu tür yanlışlar varsa, bunların kötü niyetli hatalar veya yanlışlar olduğunu düşünmüyorum. Yeniden oturup düşündüğümüzde bunu kendi aramızda çözebileceğimizi düşünüyorum. CHP dinamik bir partidir. Bu analizi oturup hep beraber yapacağız. Aynı sofraya oturduğumuz insanların hangimizin ekmeğe daha uzak, daha yakın olduğunu tartışmak yerine eşit olarak nasıl bölüşmemiz gerektiğini konuşmalıyız. Kendi adıma değil ama Arsuz ve İskenderun hakkının biraz daha önlerde olmasının kamu vicdanını biraz daha rahatlatacağını ve pastamızdan pay almaya çalışan diğer kardeşlerimizin ve kurumsal yapıların bunda bu kadar başarılı olamayacağını düşünmekteyim. Bu kardeşiniz siyaseti hiç biran bırakmış durumda değil sadece 1 gün ara verdim oda 8 Haziran günü. Cumhuriyet Halk Partisinin gerçeğinde Riyat Kırmızıoğlu gerçeği vardır. “

Riyat Kırmızıoğlu İskenderun CHP ziyaret (1) Riyat Kırmızıoğlu İskenderun CHP ziyaret (2)