HESOB’tan Açıklama

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz ve esnaf temsilcileri, su fiyatlarıyla ilgili olarak Hatay genelinde faaliyet gösteren esnaf adına bir basın açıklaması düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Gerçekleşen basın açıklamasında, işyerlerinde geçerli su fiyatları tarifesinin düşürülmesi gerektiğini kaydeden Teksöz, “Mecliste bulunan 87 üyenin halkı düşünen bir anlayışla mutabakata varması gerekiyor. İl genelinde faaliyet gösteren 37 bin esnaf, mecliste mutabık kalınan su fiyatları tarifesinden muzdarip olmuştur” dedi.

Büyükşehir Meclisi’nde 87 üyenin el kaldırmasıyla yürürlüğe giren su fiyatları tarifesinin esnaf tarafından kabul edilemeyecek miktarda olduğunu belirten Teksöz konuşmasının devamında, “Su fiyatları tarifesinin yeniden gözden geçirilmesi ve daha uygun fiyatlarda esnafa ve halka su dağıtılması konusunda Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Lütfü Savaş Başkanlığında mecliste bulunan tüm üyelere indirim yapılması konusunda çağrıda bulunuyoruz. Esnafımızın yürürlükte olan fiyatları kaldıracak gücü yoktur” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN SAVAŞ: SU FİYATLARININ İNDİRİLMESİ İÇİN MAHKEME SONUCUNU BEKLİYORUZ

Başkan Savaş ise konuyla ilgili olarak verdiği demeçte; daha önce birçok kez ifade ettiği gibi, su fiyatlarının Hatay genelinde meskenlerde kademesiz 2.55 TL ve işyerlerinde 6 TL olması konusunda mahkemeye başvurduklarını ve su fiyatlarını hemşehrilerinin lehinde düzeltmek adına ellerinden gelen her türlü çabayı sarf edeceklerini söyledi.

Mecliste su fiyatlarıyla ilgili olarak popülist politikalar güden AK Parti Grubu’nun su fiyatları tarifesinde indirime gidilmesi konusunda samimiyetsiz bir tutum takındığını vurgulayan Başkan Savaş, “Geçtiğimiz hafta seçim arifesinde oy toplamak uğruna hemşehrilerimize su fiyatlarını indirdik şeklinde asılsız açıklamalar yapan AK Partili siyasilerin yalanı bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Biz daha önce olduğu gibi, hemşehrilerimizin lehine olacak her uygulamanın ve çalışmanın takipçisi ve bekçisiyiz. Bu anlamda su fiyatları tarifesinde Hatay’ın gerçeklerine ve özüne uygun bir şekilde indirime gidilmesine dair mahkemeye taşınmış bir başvurumuz bulunuyor. Umuyoruz ki, mahkeme Hatay halkının temiz ve ucuz su kullanması konusunda yaptığımız başvuruyu en kısa zamanda neticelendirerek bu anlamda mağduriyet yaşayan başta esnafımız olmak üzere hemşehrilerimize rahat bir nefes aldırır” ifadelerini kullandı.

HESOB AÇIKLAMA YAPTI, AK PARTİ’NİN SU YALANI YİNE ORTAYA ÇIKTI (1) HESOB AÇIKLAMA YAPTI, AK PARTİ’NİN SU YALANI YİNE ORTAYA ÇIKTI (2) HESOB AÇIKLAMA YAPTI, AK PARTİ’NİN SU YALANI YİNE ORTAYA ÇIKTI (3)