HALKIMIZ SU FİYATLARI İLE İLGİLİ GERÇEKLERİ BİLMELİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) içmesuyu fiyatlarıyla ilgili halkı yanlış bilgilendiren siyasiler olduğunu belirterek, su konusunu oy devşirmek için kullanan kişilere geçit verilmeyeceğini bildirdi.

Hatay’daki su fiyatlarını mahkeme kararıyla indirdiklerini iddia eden AK Partililerin, bu yalanla vatandaşın hassas olduğu durumları suistimal ettiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın evinde, inşaatında, sanayisinde kullandığı suyun fiyatının değişmediğini ve bu konuda yapılan spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini yineledi.

HATSU’nun, meskenlerde kademenin kaldırılması, inşaat ve işyerlerinde su fiyatının 8.5 TL’den 6 TL’ye indirilmesi yönündeki talebinin de HATSU Genel Kurulu’nda AK Parti Grubu tarafından reddedildiğine dikkat çeken HBB, indirim yapılması yönündeki talepleri reddeden Ak Partililerin şimdi mahkemenin sadece Reyhanlı ilçesindeki iş yerleri için verdiği yürütmeyi durdurma kararını tüm Hatay’da indirim yapılmış gibi halka göstermesini ise tam bir talihsizlik olarak niteledi.

HATSU’nun, mecliste reddedilen indirim taleplerini zaten mahkemeye taşıdıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi, mahkemeden vatandaşın meskenlerde kullandığı suda bilirkişi raporuyla fiyatın düşürülmesi ve kademenin kaldırılmasını talep ettiklerini açıkladı. Ayrıca bu sayede vatandaşın tonaj farkından dolayı yaşadığı mağduriyetin de ortadan kalkmış ve faturalarda büyük bir indirim sağlanmış olacağı ifade edildi.

Bugün yürürlükte olan su fiyatlarıyla ilgili, meclisteki 87 üyeden hiç kimsenin kalkıp da “Bu fiyatlar yüksektir” demediği ifade edilirken, Hatay’da içmesuyunda bir fiyat indirimi yada iptali olmadığı, HATSU’nun sunduğu “meskenlerde uygulanan kademe kaldırılsın ve iş yerlerinde fiyat 8.50 TL’den 6 TL’ye indirilsin” taleplerini reddeden AK Partililerin, henüz uygulamaya bile geçmeyen bir mahkeme kararını siyasi argüman olarak kullanmalarının ise dürüstlükle bağdaşmadığı kaydedildi.

“SU FİYATLARINI İNDİRDİK”  YALANI HALKTA KARŞILIK BULMADI

Önceki İçerikGÜZELYAYLA MAHALLESİNDE İNCELEME
Sonraki İçerikBÜYÜKŞEHİR’DEN ÖRNEK ÇALIŞMA