BAŞKAN ATIÇ, BİZ BELGELERLE KONUŞURUZ

Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, beraberinde Ak Parti Büyükşehir Meclis Başkanvekili Mehmet Gülen ve Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’yle birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, su zamları konusunda Büyükşehir Belediyesi’yle yaşanan tartışmalara belgelerle cevap verdi.
Başkan Ahmet Atıç açıklamasında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın çeşitli ortamlarda, su fiyatlarını düşürmek için çalıştıklarını ifade ettiğine değinerek, ‘Madem bu konuda gerçekçisin, neden su fiyatlarını indiren mahkeme kararına itiraz ediyorsun’ dedi.
Başkan Ahmet Atıç düzenlediği basın toplantısında HATSU tarafından uygulanan su tarifesinin değiştirilmesi için Ak Parti Büyükşehir Grubu tarafından farklı tarihlerde birçok öneri verildiğini belirterek, bu önerilerin Başkan Lütfü Savaş tarafından meclis gündemine dahi alınmadığını kaydetti.
Elimizde her şeyin belgesi var
Başkan Atıç yaptığı açıklamada, tüm yapılan başvuruların belgelerini eline alarak şunları söyledi; “Bize ilk olarak yapılan açıklamada, yatırım yapılması için HATSU’nun bütçeye ihtiyacı olduğu, bu nedenle de su tarifelerinde artış olacağı söylendi. Bizde vatandaşımıza hizmet edilmesi için bu öneriye evet dedik. Ama aradan geçen zaman içinde gördük ki, bu zamlar iyi niyetli değil, hem hizmet yapılmıyor, hem de kademeli su tarifesiyle vatandaşın beli bükülüyor. Kademeli tarife uygulansın diye faturalar her ay değil birkaç ay arayla gönderiliyor. Su fiyatları memlekette elektrikten daha pahalı, vatandaşın su borcu giderek artıyor, biz tüm bunları göz önüne alarak halkın mağdur olduğunu gördük, su fiyatlarının düşmesi için çeşitli tarihlerde teklifler sunduk, ama bunlar kabul edilmesi, son olarak HATSU Meclisi’nde verdiğimiz önerge, ileri bir tarih olarak Kasım ayına ertelendi. Bu da gösteriyor ki Büyükşehir su fiyatları konusunda çıkarcı davranıyor, sadece kendisini düşünüyor, halkın durumu kimsenin umurunda değil. Bizde her şeyin belgesi var, ilk başvurduğumuz 11 Şubat’tan bu yana her türlü belgeyi elimizde bulunduruyoruz.”dedi.
MAHKEME KARARINA NEDEN İTİRAZ EDİLDİ
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın gittiği her ortamda halkı yanlış bilgilendirdiğini, mahkeme kararına itiraz edilen günün akşamında bile çıktığı televizyon programında halkın ihtiyacı için su fiyatlarını düşürmek istedikleri yalanını ortaya attığını savunan Atıç; “Madem iyi niyetlisin, halkın mağdur edilmesini istemiyorsun, neden yalan söylüyorsun. Ben buradan bir kez daha sesleniyorum, Sayın Başkan özün sözün bir olsun, bir yandan halkı kandırırken diğer yandan arka planda halkın aleyhine iş çevirme. Gerçekleri açıkla ki halk da neyin ne olduğunu görsün.”diye konuştu.
HATSU, ‘YÜRÜTME DURDURMA KARARINA’ İTİRAZ ETTİ
Bu arada Hatay İdare Mahkemesi’nin Reyhanlı Belediyesi sınırlarında kullanılan işyeri sularıyla ilgili fiyatın durdurulmasına ilişkin kararını hatırlatan Atıç, bu karara HATSU avukatları tarafından itiraz edildiğini, itiraz dilekçesinde zammın hukuka uygun yapıldığı, zam olmazsa hizmetlerin aksayacağı yönünde görüş birliğine varıldığının vurgulandığını söyledi. İtiraz dilekçesinin 27 Mayıs’ta Hatay İdare Mahkemesi’ne sunulduğunu aktaran Başkan Atıç, bu başvuruyla HATSU’nun su fiyatlarını düşürme konusunda ne kadar halkı düşündüğünün de ortaya çıktığını vurguladı.
İÇME SUYUNA İLİŞKİN DAVA DEVAM EDİYOR
Başkan Ahmet Atıç, Hatay genelinde içme suyuna yapılan zammın geri alınması için açılan davanın hala devam ettiğine değinerek; “Biz bu davanın da haklı olan vatandaşımızın lehine sonuçlanacağını biliyoruz. Gittiğimiz her yerde, ziyaret ettiğimiz her evde bize su fiyatlarının yüksekliğinden bahsediliyor. Gidip de su fiyatları konusunda şikayet almadığımız ne mahalle ne hane kaldı. Bizim tek amacımız halkımızı mağdur etmeden, gerekli hizmetlerin sağlanmasına yardımcı olmak. Başka hiçbir hedef ve amacımız yok.”diye konuştu.
NE KADAR OY, O KADAR HİZMET ANLAYIŞI DEĞİŞECEK
Başkan Ahmet Atıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın seçimler öncesi ziyaret ettiği her bölgede ‘ne kadar oy verirseniz o kadar hizmet alırsınız, CHP’ye oy vermezseniz hizmet de alamazsınız’ dediğini kaydederek; “Vatandaşımızı hiç kimsenin tehdit etme hakkı yok. Sen bu göreve geldiysen zaten halk sayesinde geldin. Halka hizmet etmek için geldin, elindeki imkanları doğru kullanırsan, gelen maddiyatı doğru yerlere aktarırsan hizmet yapmak için yeteri kadar kaynağın olur, Başkanın gittiği her yerde oy yoksa hizmet yok anlayışına şiddetle karşıyız.”şeklinde konuştu.
GENEL SEKRETERİN AYLIK ARAÇ KİRASI 14 BİN 160 LİRA
Başkan Lütfü Savaş’ın kaynak yokluğundan şikâyet ettiğini ancak Büyükşehir Belediye Genel Sekreterine kiralanan aracın aylık kirasının 14 bin 160 lira olduğunu söyleyen Atıç; “Madem kaynak yok diyorsun neden Genel Sekreter 14 bin 160 lira aylık kirası olan bir araca biniyor. Genel Sekreterin maaşı 7 bin lira iken makam aracı nasıl 14 bin liranın üstünde olabiliyor. Kanunda kiralanacak araçlar için kriter bellidir, ‘Motor hacmi bin 600 cc’den fazla olan araç kiralanamaz’ denilir, ama biz bakıyoruz bu aracın motor hacmi 3 bin cc, nerde kaldı kanunlar, nerde kaldı kararlar, elindeki kaynağı doğru kullanırsan senin yeterince kaynağın var Sayın Başkan. Bu aracın günlük maliyeti ise sadece araç kiralama bedeli 400 lira artı KDV oluyor. Bu aracın plakası da merak edenler için söylüyorum, 34 LR 333’dür. Bu kiralama hizmetinin belgeleri de Büyükşehir arşivlerinde mevcuttur.”ifadelerine yer verdi.

1 2 3 4