DÖRTYOL KALİTELİ HİZMET ALMAYA DEVAM EDECEK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Dörtyol İlçesinde Hemşehrileri ile bir araya gelerek yapılacak hizmetleri anlattı.
Dörtyol İlçesi Dörtyol SS. 7.Nolu Dolmuş Durağında Şoförler ile buluşan Başkan Savaş, şoförlerin taleplerini dinledi, önemli bir konuya da açıklık getirdi.
Başkan Savaş yaptığı konuşmada; ” Bizden habersiz 80 Tane Taşıma Kooperatifi kurulmuş biz kimseye söz vermedik. İzinler ve uygunluk doğrultusunda ulaşım sorunlarına en kısa sürede çözüme kavuşturup hem siz değerli şoför kardeşlerimi hem de vatandaşımızı rahatlatacağız.” dedi.
Başkan Savaş Dörtyol programlarına Çaylı, Yeşil ve Konaklı Mahallerinde devam ederek hemşehrileri hizmet istişarelerine devam etti. Yaptığı konuşmalarda önemli bir çok noktaya vurgu yaptı.
Savaş;” Kimse kimseden üstün değildir. Herkese eşit paydayla hizmet ediyoruz. Siyasi kaygı gütmüyoruz, o partili şu partili diye ayrım yapmıyoruz. Dörtyol’un sorunlarını biliyoruz bir çok noktada çözüme kavuşturduğumuz sorunlar olsada Dörtyol’un bütün sorunlarını bitireceğiz.Öncelik olarak içme suyu şebeke hatları ve alt yapı hatlarının tamamını yenileyeceğiz.Olası bir salgına mahal vermemek için içme suyu irsaliye hatlarını değiştireceğiz. Mevcut hatlar kansorejen madde içerdiğinden halkımız adına büyük tehlike taşımaktadır. Aynı zamanda olası bir kolera salgınında tanıyı koyana kadar 200 – 300 evladımızı kaybedebiliriz.İçme suyu ve alt yapı sorunu tamamen çözüme kavuştuğunda üst yapı yani asfaltlama çalışmalarına hız getirip il geneli asfaltlanmadık mahalle bırakmayacağız.Hataylılar her şeyin en iyisini hak ediyor. Hatay’ hak ettiği noktaya taşıyacağız.” dedi.
İçme suyu fiyatlarına da özellikle vurgu yapan Savaş; ”İçme suyu fiyatlarından hepimizin etkilendiğini biliyoruz ancak siyasi kaygı güdenler maalesef halkı oy sandığı olarak görüyorlar ve içme suyu gibi önemli bir konuyu siyasi malzeme yapıyorlar. 30 martta Büyükşehir Belediyesini alamayıp 11 ilçeyi aldıklarında, hınçlarını vatandaştan almak için Büyükşehrimizin halkımızın yararına olan maddelerini onaylamayarak, hem Büyükşehri hem de vatandaşı zor duruma sokmuşlardır. Suyun üretim masrafı 2,55TL. Biz vatandaşımızdan bu fiyatı alalım dedik.Önce makul dediler meclis toplantısına gelince itiraz ederek karalama kampanyalarını başlattılar. 3 defa Büyükşehir Belediye Meclisi olarak olağan üstü toplandık ancak bir sonuca varamadık. Büyükşehir Belediyesi olarak mahkemeye gittik. Bizden sonra Reyhanlı Belediyesi de gitti. Ne hikmetse Reyhanlı belediyesinin kararı Büyükşehirden önce çıktı Seçimden Önce halkı kışkırtıp Büyükşehir’i itibarını zedelemek isteyenlerin 7 Haziranda elleri boş kalacaktır. Vatandaşı sadece ve sadece oy sandığı olarak görüyorlar. Büyükşehir Belediye Meclisinin görevi siyasi kaygı gütmek ve mecliste siyaset yapmak değildir.Vatandaşın faydasına çalışıp bir an önce sıkıntıların giderilmesidir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Hatay’ın ve Hataylının hak ettiği hizmeti alması ve hak ettiği yere gelmesi için canla başla çalışacağız.” dedi

Başkan Savaş daha sonra Atatürk Anıt meydanı çevresindeki parklarda ve kahvehanelerde hemşehrilerini selamladı.
”7 Haziran Uçurumdan önceki son çıkış Halkımızı bu kötü giden gidişata dur demek için sandık başına çağırıyorum. 7 Haziran Hepimizin Kurtuluşu olacaktır.” dedi.

Başkan Savaş’a CHP Hatay Milletvekili ve adayı Mevlüt Dudu CHP Dörtyol İlçe Başkanı Özel Gökisaoğlu da eşlik etti.

HBB-BASIN-YAYIN-1JPG HBB-BASIN-YAYIN-2JPG HBB-BASIN-YAYIN-3JPG HBB-BASIN-YAYIN-4JPG