Hatay’ın Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu İskenderun’da

Hatay’ın Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu’nun bir diğer ayağı Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın katılımıyla İskenderun Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

29 Mayıs 2015 Cuma günü saat 15.00’te gerçekleşen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Mustafa Öztürk, Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Müdürü M. Mustafa Satılmış, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürü Vedad Gürgen, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil katıldı.

İlimizin sanayi sektöründe ağırlıklı olarak yer aldığı İskenderun ilçesinde çevre ile ilgili oluşan etkilerin ve Körfez bölgesine bırakılan atıkların oluşturduğu sorunların çözüm yollarının tartışıldığı sempozyumda, İskenderun sanayicilerinin kapasite artırımı ve kıyı sahil şeridi ile ilgili sorunlarını dinleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, çözüm yolları konusunda katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca kentsel dönüşüm ve bu çerçevede uygulanacak imar planlarının değiştirilmesi konusunda karşılaşılan sıkıntılar ile ilgili sorunların çözümleri hususunda da katılımcılara bilgiler verdi.

Konuşmacıların kendi uzmanlık alanları ile ilgili her türlü sorunun ilerleyen süreçte çözümü için gerekli çalışmaların yapılacağı ile ilgili fikir birliği oluştu.

1 3