BAYANLARDAN KURULU KENT ORKESTRASI KURULMALI

İskenderun Belediyesi Musiki Derneği sanatçıları başarılarını İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile paylaştılar. İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Ahmet Öz ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Dernek Başkanı Öz;”öncelikle belediye başkanımıza bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.

TRT Ankara Radyosu tarafından Türkiye genelinde ses yarışması düzenlendi.11 radyo evinde yapılan elemelerde biz İskenderun olarak birçok dallarda birincilik kazanıp derecelere girdik. Toplamda 307 kişi yarıştı. Daha sonra Başkentte sanat müziği dalında finaller yapıldı.10 finalist yarışmacı arasında bizim sanatçımız Ahmet Keser birinci oldu. İskenderun Belediyesinin desteği ile daha nice başarılara imza atacağız”dedi. Yarışmada Türkiye birincisi olan Ahmet Keser ise duygularını şu şekilde ifade etti;”zor bir eleme sonrasında finallerde başarılı olup ilçemizi en iyi şekilde temsil etmenin onurunu yaşıyorum. Tabi bunda emeği olan hocalarım var, onlara şükranlarımı sunuyorum.

Yarışmada Yıldırım Gürses’in eseri Gençliğe Veda şarkısını okudum. Bu başarı sadece benim değil, tüm İskenderun’undur”dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, artık kent orkestrasının kurulması gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Seyfi Dingil,”İskenderun ismini nerde temsil ediyorsanız ben varım, destek veririm. Bu kentin her şeye ihtiyacı var ve her şeyi de hak ediyor. Bayanlardan kurulu bir kent orkestrası kurmanın bence zamanı gelmiştir. Şehrin çeşitli alanlarında halkımıza müzik keyfi yaşatsak kötümü olur. Bence bu konuda çalışmalar yapılmalı”dedi. Daha sonra İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Belediye Meclis üyesi Hıdır Güneş tarafından dereceye giren sanatçılara hediyeler takdim edildi.

IMG_9083 IMG_9088 IMG_9093 IMG_9100 IMG_9105